Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 26 » В Яремчі четвертий день працює V Національна молодіжна асамблея ТЧХ України
22:55
В Яремчі четвертий день працює V Національна молодіжна асамблея ТЧХ України

 

ГОРИЗОНТИ  КЛИЧУТЬ

 

       

 

       26 листопада в Яремчі продовжила

       свою роботу V Національна молодіжна

       асамблея ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як і в попередні три дні, четвертий - був не менш плідним і багатим на новизну.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні робота проходила вже при новому керівництві Молодіжної комісії ТЧХ України, яке делегати обрали після короткого обговорення вчора ввечері. Юлія Олефіренко, делегат із Запоріжжя, обрана її головою. Увесь особовий склад оновленого керівництва запросили до колективної фотографії, яку охоче публікуємо вище. 

 

 

 

 

 

 

Тож нині в основному зосередилися на плануванні та звітах волонтерів про діяльність молодіжних організацій Червоного Хреста в різних регіонах.

 

 

 

 

 

 

На цій Асамблеї, як і на попередніх, багато було для її учасників новинок. Якщо у перші робочі дні мова йшла більше про світові проблеми, і були проведені такі заходи, як:  Презентація основних напрямів діяльності ТЧХУ, МКЧХ, МФЧХ; Презентація програми волонтерства ООН; Презентація програми навчання та існуючих міжнародних ресурсів для волонтерів, то тепер повернулися до розгляду Стратегії 2020, глибшого знайомства зі  Статутом ТЧХУ та Кодексом поведінки червонохрестівця, а також Академією лідерства.

 

 

 

 

 

 

Як і у попередні дні, цікавим був обмін досвідом та презентація передових набутків волонтерства в Україні між кластерами та областями: делегати з Донеччини, наприклад, були у центрі уваги усі ці дні, адже вони нагромадили безцінний досвід, отриманий в умовах збройного конфлікту.

 

 

 

 

 

 

З Луганщини прибуло на Асамблею троє волонтерів: Андрій Сулейман, Арнольд Глебов, Дмитро Маловіченко. Їм було про що розповісти. Це і поїздки з гуманітарним вантажем Червоного Хреста у «сіру зону», і починка зруйнованих обстрілами будівель, і збір коштів для дітей, що опинилися у сутужних умовах, і організація патрулювань у складі рятувальних загонів під час масових акцій, і боротьба з мінною загрозою, і багато чого іншого, про що делегати з центральних і західних областей чули з перших вуст вперше.

 

 

  

 

 

 

Правда, їх сусіди мали не менш цікаві розповіді. Не такі емоційні, але повчальні. І про акцію «П"ять картоплин» згадали, і про «Чобіток», і про відвідини поранених у шпиталях і госпіталях розповіли, і про підготовку до Дня св. Миколая - Чудотворця не забули.

 

 

 

 

 

 

Харків"яни, наприклад, поділилися, напрацюваннями щодо організації вуличного мистецтва. Їм вдалося вже розписати кілька арок і будівель разом з дітьми переселенців. Голова Харківської ОО ТЧХУ Костянтин Башкіров, розповіли волонтери, також охоче взяв участь у цьому оригінальному арт-стріт живописі.

 

 

 

 

 

 

Словом, у кожній обласній організації Червоного Хреста є якась особливість, про яку варто послухати і запровадити у себе.

 

 

 

 

 

 

Термін проведення форуму червонохрестівської молоді України невблаганно добігає кінця.

Про закриття Асамблеї і її підсумкові документи – у наших наступних повідомленнях з Яремче.

 

 

Фото – прес-служби Івано-Франківської ОО ТЧХ України

Катерина Олійник,

лідер молодіжного крила Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 536 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 05:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024