Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 27 » У школах Львівщини вшановують пам’ять жертв голодоморів акцією "Незабудки пам’яті"
22:49
У школах Львівщини вшановують пам’ять жертв голодоморів акцією "Незабудки пам’яті"

 

« НЕЗАБУДКИ  ПАМ'ЯТІ »

 

     

 

     У школах Львівщини вшановують пам’ять

     жертв голодоморів акцією "Незабудки пам’яті"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У п’ятницю, 27 листопада, в загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини проходила акція "Незабудки пам’яті". В кожній школі Львівщини встановлено панно темного кольору, яке своїми обрисами нагадувало мапу України. За допомогою шпильки школярі кріпили на ньому символічну квітку – незабудку.

 

Про це повідомила директор департаменту освіти та науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук.

 

"Підготовку до акції "Незабудки пам’яті" в загальноосвітніх навчальних закладах області розпочали заздалегідь, - розповіла Олександра Небожук. - Зокрема, на уроках трудового навчання, образотворчого мистецтва чи під час виховних годин кожен учень виготовив незабудку з цупкого паперу. Адміністрації шкіл завчасно склали відповідний графік, у якому вказано коли кожен клас зможе підійти до панно та прикріпити квітку, у такий спосіб вшановуючи пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій".

 

Така  акція відбулася сьогодні і у Львівській  ЗСШ - 82 з поглибленим вивченням англійської мови, де головою первинного осередку Личаківської РО ТЧХ м. Львова обрано педагога-організатора Наталію Іванівну Івко.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зрозуміло, що сьогодні ми застали її біля мапи України, зверху до низу зашпиленої незабудками. Наталія Іванівна (на знімку – крайня справа) порядкувала тут зі школярами молодших класів, а на молитву за упокій душ жертв Голодомору 1932-1933 рр і Україні стала із старшокласниками.

 

 

 

 

 

 

Організація Червоного Хреста у Наталі Іванівни – чималенька: 500 юних і   50 дорослих членів  Товариства. І всі вони, як один, були тут біля цієї мапи Голодомору  на акції «Незабудки пам’яті».

 

 

 

 

 

 

Першокласник Данилко - у роздумах. Як могло  таке статися...

 

 

...У цій школі навчаються також  і 15 дітей з  особливими потребами.

«Це допомагає їм адаптуватися до суспільства з дитячих років,  а здоровим дітям – набути навиків поводження зі своїми ровесникам в інвалідському візку». – Підкреслила директор школи  Тетяна Зіновіївна Іванів, яка однією з перших відгукнулася у Львові на розробку канадських педагогів, що дозволяє спільне  навчання дітей з різними  фізичними і розумовими здібностями.

 

 

 

 

 

Школярі, які навчаються разом із дітьми з особливими потребами, згодом стануть бізнесменами, архітекторами, вчителями, науковцями. А після того як їм довелося нести інвалідний візок сходами вгору або ж з’їжджати ним із високих непристосованих бордюрів, вони напевно передбачать пандуси та з’їзди, проектуючи будинок чи дорогу.

 

 

 

 

 

 

Належним чином дбають  тут і про здорових школярів.  Працює з десяток різних гуртків, у тому числі і тих,  які вимагають  фізичної  підготовки. Таким є гурток із тейквандо. У школі ця справа поставлена з розмахом. І саме тут базується обласна федерація з цього виду спорту.  

 

 

 

 

 

 

Словом – до фізичної культури у школі  ставляться з великою повагою. А до надання допомоги ближньому, в тому числі і домедичної,  – зі співчуттям і розумінням важливості дієвого милосердя. 

 

 

 

 

 

 

Тож немає жодного сумніву, що 28 листопада ввечері вихованці цієї школи запалять на підвіконниках своїх домівок свічки пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024