Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 28 » 26 листопада на Волині відбувся І-й молодіжний Чемпіонат Червоного Хреста із домедичної допомоги (Відео)
18:22
26 листопада на Волині відбувся І-й молодіжний Чемпіонат Червоного Хреста із домедичної допомоги (Відео)

 

ЧЕМПІОНАТ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

26  листопада на Волині відбулися І-і обласні змагання

червонохрестівців із надання домедичної допомоги.

Чемпіонат відбувся за  ініціативи і при активній

участі традиційних партнерів Волинської ОО ТЧХУ

з Польського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОО ТЧХ України на своєму офіційному сайті.

 

Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України тісно співпрацює з Люблінським регіональним відділенням Польського Червоного Хреста, реалізуючи низку міжнародних програм.

 

Підтвердженням цього є участь волинської команди у змаганнях «Молодіжний чемпіонат: Перша допомога» у Польщі. Відбулися влни в м. Любліні 23–й раз поспіль з 10 до 14 червня цього року. Команда з Волині, яку представляли 5 червонохресних волонтерів, виступала поза конкурсом і зайняла 7 почесне місце із 17 можливих. 
 

 

 

 


 

 

 

Після участі в цих змаганнях Волинська обласна організація Товариства отримала пропозицію від польських колег про проведення аналогічного заходу на Волині. 

Підтримавши дану ідею, ми розпочали активну підготовку команд для участі у етапі районних та міських змагань з першої допомоги, які тривали протягом усього жовтня. 

Наступним кроком було проведення обласного етапу І - го Чемпіонату «Перша допомога на Волині», який проходив в центральному парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки в місті Луцьку протягом дня – 26 листопада 2015 року. 

 

 

 

 


 

 

 

 

Змагання розпочалися урочистим відкриттям голови обласної організації Товариства – Валентини Пришко за участю представників обласної та міської влади.

 

Також на змагання прибула Делегація Люблінського Окружного Відділу Польського Червоного Хреста

у такому складі:

Анджея Шуварскі - голови Ревізійної Комісії Люблінського Окружного Відділу Польського Червоного Хреста;

Матеуша Чіхого - референта у справах гуманітарної допомоги і першої допомоги Люблінського Окружного Відділу Польського Червоного Хреста;

Кшиштофа Якубовскі - координатора у справах реклами і здобуття доходів Люблінського Окружного Відділу Польського Червоного Хреста;

Волонтерів Польського Червоного Хреста - Роберта Букочзана, Жерзі та Анни Грагів
 

 


 

 

 

Учасники обласного Чемпіонату були поділені на 3 групи. Змагання відбувалися почергово в 3 етапи. Одним із етапів була станція відпочинку, де учасники мали змогу відновити сили, малювали плакати на червонохресну тематику, переглядали повчальні фільми та фотографувалися.

 

Ще одним етапом був похід в зоопарк, під час якого молодь отримала масу позитивних вражень та приємних спогадів. 

Найцікавішим виявився етап проходження 5 травматичних станцій («ДТП», «Ролики», «М’яч», «Бійка», «Пожежа»), на кожній з яких імітувалися певні нещасні випадки, опинившись в котрих команді з п’яти учасників було необхідно надати постраждалим першу домедичну допомогу.

 

На шостій станції необхідно було виконати тестові завдання на теми: «Історія Червоного Хреста» та «Перша невідкладна допомога». 

По завершенню змагань відбулося нагородження всіх команд дипломами та фотокартками. За активну участь у обласних змаганнях 14 загонів отримали в подарунок на команду волейбольний м’яч та флеш-карту. Крім того кожен член команди отримав особисті призи. 

За підсумками змагань призові місця отримали:

 

 

 

 

 

 

І місце – Луцька міська організація Товариства Червоного Хреста України (команда КЗ «Луцький НВК ЗОШ І-ІІ ст. №7- природничий ліцей»);

ІІ місце – Старовижівська районна організація Товариства Червоного Хреста України (НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія»);

ІІІ місце – Ківерцівська районна організація Товариства Червоного Хреста України (ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м. Ківерці), за що команди переможці отримали в нагороду кубок за відповідне зайняте місце та «Комплект акустика» на навчальний заклад. 

Спонсором призів змагань був Люблінськиий Окружний Відділ Польського Червоного Хреста. 

Молоді волонтери та їх опікуни (всього взяли участь 102 волонтери) залишилися задоволеними та підтримали ініціативу проведення аналогічних змагань наступного року. 

 

 

 

 

Довідково:

 

Перше місце, яке отримала на змаганнях команда Луцької МО ТЧХУ, має своє підґрунтя. Тут дуже добре поставлений інструктаж з першої долікарської допомоги.

 

У Луцькій міській організації Товариства Червоного Хреста України навчання проводять - один тренер та чотири інструктори, які мають відповідні сертифікати.

 

Навчання проводиться за 12-годинною сертифікованою програмою, а для учнів шкіл за скороченою 6-годинною програмою. По закінченню занять слухачі отримують сертифікати європейського зразка.

 

Кількість бажаючих оволодіти навичками надання першої домедичної допомоги постійно зростає, як серед працівників організацій та установ, так і серед окремих громадян. Волинська ОО ТЧХ України намагається задовольнити бажання кожного колективу і кожної особи зокрема. Безпека життя – найвища мета працівників Товариства.

 

 

 

Фото – прес-служби Волинської ОО ТЧХ України

За джерелом:

http://redcross.volyn.ua/work136.php

 

 

Переглядів: 773 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024