Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 1 » У Запоріжжі запалили свічки заради майбутнього без СНІДу
20:52
У Запоріжжі запалили свічки заради майбутнього без СНІДу

 

ОБЕРИ  ЖИТТЯ

 

     

 

     Cьогодні у Запоріжжі запалили свічки заради

     майбутнього без СНІДу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Запоріжжі сьогодні з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ / СНІДом пройшла соціальна акція "Обери життя". Втім, частину великої програми, яка повинна була пройти в ДК "Орбіта", реалізувати не вдалося.

 

Заплановане проведення експрес - тестування на ВІЛ в мобільній лабораторії, під час якого результат аналізу стає відомий протягом 15 хвилин, провести не вдалося.

 

- У зв'язку з технічними обставинами - немає тестів - тестування на ВІЛ провести не вдалося, - повідомила головний спеціаліст відділу у справах сім'я, молоді та з позашкільної роботи департаменту освіти, науки, молоді спорту Запорізької міської ради Лілія Породько.

 

 

 

 

 

 

Однак присутніх студентів та учнів шкіл чекала концертна програма від обдарованої молоді. Одними з учасників концерту були хлопці з танцювального колективу "Галактика". Танець у стилі хіп-хоп публіці припав до душі. На такій акції юні артисти виступали вперше.

 

 

 

 

 

 

- Я не бачу жодної проблеми в спілкуванні з ВІЛ-позитивними людьми, - зазначила одна з учасниць групи Оксана. - Через що люди погано ставляться до таких людей? Тільки через страх. Тому що вони не знають, як передається ВІЛ / СНІД, і через це відмовляються спілкуватися з ВІЛ-позитивними людьми. Але при дотриманні елементарних правил, можна спокійно контактувати з цими людьми. Вони не є за межею нашого суспільства, вони такі ж як ми. Просто їм трохи не пощастило.

 

 

 

 

 

 

Також зі сцени перед молоддю виступили представники Міського центру здоров'я, центру СНІДу, Товариства Червоного Хреста та мережі "Люди, що живуть з ВІЛ" (ЛЖВ), які розповіли про прості правила, які дозволять вберегтися від зараження.

 

- Наша акція проходить під девізом "Я - не нуль". Це означає, що кожна людина - не нуль в боротьбі з дискримінацією і може щось зробити для ВІЛ-позитивних людей, бути до них толерантною, - зазначила заступник голови правління Запорізького обласного відділення Всеукраїнської мережі "ЛЖВ" Ірина Дорошенко.

 

У той же час за 10 років, які Ірина працює в ВІЛ-сервісі, вона відзначає зниження градуса дискримінації ВІЛ-позитивних людей в Україні. За її словами, люди отримують більше інформації, тому хвороба ХХ-го століття має всі шанси залишитися в минулому столітті і не перейти в нинішній.

 

 

 

 

 

 

- Як кажуть фахівці, своєчасне виявлення ВІЛ-позитивного статусу - це запорука в подальшому лікуванні. Сама намагаюся стабільно, хоча б раз на рік, здавати кров на ВІЛ, - зазначила студентка ЗНУ Анастасія Кучер. - Я пам'ятаю, в школі нас дуже лякали ВІЛ / СНІД, пропаганда мені здається була не в тому руслі, що треба. Це було скоріше залякування, а не пояснення, що треба робити і чого робити не треба. Пізніше я дізналася про те, що є антиретровірусна терапія, яка допомагає ВІЛ-позитивним людям повноцінно жити. Головне знати шляхи передачі ВІЛ і знати, як себе вберегти.

 

 

 

 

 

 

По закінченні концерту запорожці виклали зі свічок стрічку - як символ боротьби зі СНІДом. Проект "Червона стрічка" був офіційно початий на 45-й щорічній церемонії вручення нагород "Тоні Нагороди" 2 червня 1991 року. Всім номінантам і учасникам було запропоновано (і досить успішно) надіти такі стрічки. Тоді в анонсі акції говорилося: "Червона стрічка стане символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу. Найбільша надія, пов'язана з цим проектом - це те, що до 1-го грудня, Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, ці стрічки носитимуть у всьому світі ".

 

 

 

 

 

 

Анна прийшла на акцію з двома синами - Микитою та Єгором. Молодший з хлопців також поставив свічку на знак надії на майбутнє без ВІЛ / СНІДу.

 

- Ми поставили свічку тут для того, щоб люди думали, що вони роблять зі своїми життями, - сказала Анна. - Бажаю всім людям здоров'я, а тим, хто вже зіткнувся з ВІЛ, - бажання жити і не здаватися.

 

 

 

Фото – www.iz.com.ua

Джерело:

http://iz.com.ua/zaporoje/85885-v-zaporozhe-zazhgli-svechi-radi-buduschego-bez-spida.html

 

Переглядів: 721 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 08:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024