Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 3 » 3 грудня — Міжнародний день інвалідів
09:43
3 грудня — Міжнародний день інвалідів

 

ОПІКА  ДЕРЖАВИ

 

 

         

 

          Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів,

          який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

 

 

 

 

 

 

 

 

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

 

 

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами.

 

 

У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу. Поширеність інвалідності є більш високою в країнах з низьким рівнем доходів і збільшується через старіння населення та глобальне збільшення хронічних хвороб.

 

 

За даними Центру перспективних соціальних досліджень Міністерства соціальної політики України та НАН України, на початку 2013 року в Україні офіційно зареєстровано понад 2,7 мільйона осіб, що мають статус інваліда. Це близько 6% від загальної кількості населення, тоді як на початку 90-х було 1,5 мільйона осіб з інвалідністю.

 

 

На Львівщині нараховується 164 тис. 441 особа з особливими потребами. Їх кількість щорічно зростає. Упродовж 9 місяців 2014 року в області первинно визнано інвалідами 8 119 осіб, у працездатному віці – 7 186 осіб.

 

 

За словами головного спеціаліста з медико-соціальної експертизи Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Володимира Решоти, в цілому по області відбулось зростання показників первинного виходу на інвалідність серед дорослого населення на 43 особи, та зменшення серед осіб працездатного віку на 23 особи.

 

 

Найнижчі показники загальної інвалідності за 9 місяців 2014 року спостерігаються у Бродівському та Жовківському районах. Стабільно низькі показники утримує Жидачівський та Пустомитівський райони. Найвищі показники загальної інвалідності у Турківському районі і в м. Червонограді.

 

 

 «Ці показники перебувають в прямій залежності від соціальної ситуації у гірському Турківському районі: безробіття, віддаленість від великих промислових центрів або наявність підприємств видобувної промисловості, як у Червонограді, де найвищі показники інвалідності є наслідком професійних захворювань», - зауважив Володимир Решота.

 

 

Прес-служба МОЗ України

 

 

Фотоколаж – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

https://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20141203_e.html

 

Переглядів: 599 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024