Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 3 » Кімната психосоціальної підтримки для переселенців відкрита у Херсонській ОО ТЧХ України
11:54
Кімната психосоціальної підтримки для переселенців відкрита у Херсонській ОО ТЧХ України

 

ВАЖЛИВА  ВІХА

 

       

       Кімната психосоціальної підтримки для

       переселенців за підтримки Японського

       Червоного Хреста відкрита у Херсонській

       обласній організації ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 2 грудня, в Херсонській обласній організації Товариства Червоного Хреста України (далі ТЧХУ), відбувся «круглий стіл» на тему: «Об'єднання зусиль з метою надання ефективної психосоціальної підтримки внутрішньо переміщеним жінкам і дітям».

 

Під час «круглого столу» представили проект «Пом'якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні», який реалізується в Сумській, Полтавській, Херсонській, Київській областях та місті Києві за підтримки Японського Червоного Хреста.

 

Як зазначила координатор проекту на Херсонщині Жанна Петрина, він спрямований на зменшення негативних наслідків процесу переміщення жінок і дітей, адже саме ці категорії населення більш уразливими.

 

Так званий психосоціальний напрямок підтримки - нове у роботі організації ТЧХУ. Тут з ентузіазмом працюють психологи-волонтери Херсонського відділення Української спілки психотерапевтів Олександр Танасюк, Альона Жолнін і Наталія Чухліб, які проводять тренінги з дітьми.

 

У реалізацію проекту включені також Херсонський ляльковий обласний театр, Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Куліша, кінотеатри, туристичні агентства та оздоровчі заклади області.

 

Важливим аспектом при обговоренні стало формування принципів взаємодії суспільства і влади у створенні умов впровадження методів психосоціальної підтримки серед внутрішньо переміщених осіб, в якому взяли участь волонтери, фахівці організації ТЧХУ, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Григорій Причина та керівник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олексій Сулімов.

 

Але головною подією сьогоднішнього «круглого столу» стало відкриття кімнати психосоціальної підтримки в Херсонській обласній організації ТЧХУ.

 

Спільними зусиллями херсонських фахівців та волонтерів було обладнано дитячу кімнату для надання психологічних консультацій, проведення груп самодопомоги та цікавих розвиваючих занять для дітей.

 

 

Фото – www.gromada.ks.ua

За джерелом:

http://gromada.ks.ua/herson/komnata-psihosocialnoy-podderzhki-dlya-vnutrenne-peremeschennyh-detey-i-zhenschin-otkryta/

 

 

Переглядів: 600 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024