Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 3 » У Корабельному районі м. Миколаєва планується відкриття пункту обігріву для бездомних
12:44
У Корабельному районі м. Миколаєва планується відкриття пункту обігріву для бездомних

 

ГОТУЮЧИСЬ  ДО  МОРОЗІВ

 

 

 

 

Заступник голови Миколаївської ОДА Оксана

Янішевська розповіла про роботу, яка ведеться

в області для допомоги бездомним громадянам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так, за її словами, на осінньо-зимовий період при 24 територіальних центрах соціального обслуговування та сільських / селищних радах, функціонують 315 пунктів обігріву, 206 пунктів збору і видачі одягу / взуття, 141 пункт роздачі їжі.

 

В області працює Центр обліку бездомних осіб, яким тільки в цьому році виявлено 477 особи, у тому числі взято на облік – 451 осіб. З 2001 року в Миколаєві діє міський центр реінтеграції бездомних, в якому в поточному році соціальні послуги отримали 816 осіб.

 

У кожному відділенні територіального центру соціального обслуговування відкриті пункти прийому теплого одягу та взуття.

 

В даний час в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, в т.ч. бездомних, зібрано: 22846 од. одягу та 994 пари взуття, а також продукти харчування.

 

При закладах соціального захисту 6-ти районів та міст області передбачається діяльність 6-ти кімнат цілодобового перебування загальною кількістю на 27 ліжко-місць і 2-х кімнат нічного перебування у Храмі Різдва Богородиці в Кривоозерському районі.

 

 

 

 

 

 

У Миколаєві на осінньо-зимовий період на 10 ліжко-місць розширено мережу міського Центру реінтеграції бездомних громадян (вул. Кругова, 47). Там сформований і продовжується поповнення банку одягу. В асортименті 2540 од. одягу та взуття. Створено запас засобів гігієни та предметів першої необхідності. Забезпечено двомісячний запас продуктів харчування.

 

Адміністрацією Центрального району заплановано відкриття пункту обігріву, роздачі теплого одягу та гарячого харчування для бездомних в наметі за адресою: вул. Садова, 4. Роздача гарячої їжі буде забезпечуватися Товариством Червоного Хреста України.

 

Адміністрацією Ленінського району визначені 2 пункти обігріву - по вул. Космонавтів, 55 павільйон - кафетерій з наметом (ФОЛ Ролко Л.В.), по вул. Космонавтів, 130 намет (ФОП Щербина С.А.) на трамвайно-зупинному комплексі. При необхідності доставку продуктів харчування, одягу та взуття буде здійснювати районна організація Товариства Червоного Хреста.

 

Адміністрацією Заводського району визначено 2 місця розгортання пунктів обігріву - по вул. 4 Слобідська, 176 магазин - кафетерій «Едельвейс» (ФОП Кондратенко А.Ю.), по вул. Будьонова ріг вул. Рюміна (ФОП Гринчук С.В.) палатка зі столиками та стільцями.

 

Адміністрацією Корабельного району заплановано відкриття пункту обігріву для бездомних із забезпеченням харчуванням, теплим одягом та взуттям за адресою:пр. Жовтневий, 258/1.

 

У разі зниження температури повітря до мінус 5 градусів готові до відкриття ще 5-ти пунктів гарячого харчування, в т.ч. при районних відділеннях міського територіального центру соціального обслуговування за адресами: вул. Скороходова, 1;вул. Металургів, 8; вул. 12 Поздовжня, 50-а; вул. Шевченка, 19-а, а також при Центрі реінтеграції бездомних громадян (вул. Кругова, 47).

 

Приготування гарячих страв буде здійснюватися на харчоблоці Центру реінтеграції бездомних громадян - повідомили в Миколаївській ОДА.

 

На час похолодання передбачено функціонування 9 робочих груп соціального патрулювання із залученням соціальних працівників, медичних працівників, представників поліції.

 

Таке ж патрулювання планується і у всіх містах і районах області.

 

Хоча керівництво області та міста надає всю можливу допомогу - забезпечуючи харчуванням, теплими речами і притулком бездомних громадян, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська звернулася до жителів Миколаївщини також не залишатися осторонь:

 

«Особливу увагу кожен з нас повинен приділити тим, хто поруч, у кого немає даху над головою - бездомним. Допомогти може кожен! Пожертвуйте одяг, взуття, теплі речі, які взимку можуть навіть комусь врятувати життя. Поширюйте інформацію про пункти обігріву, де вони зможуть отримати притулок, речі та харчування. Закликаю вас - не будьте байдужими! Проявіть милосердя і допоможіть зберегти життя».

 

 

Фото - www.korabelov.info

За джерелом:

http://www.korabelov.info/novosti-nikolaeva/obshchestvo/v-korabelnom-rajone-zaplanirovano-otkrytie-punkta-obogreva-dlya-bezdomnykh

 

 

Переглядів: 673 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 12:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024