Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 4 » У Львові відбувся науковий симпозіум «Різдвяні читання: Харчова алергія – проблема ХХІ століття»
16:46
У Львові відбувся науковий симпозіум «Різдвяні читання: Харчова алергія – проблема ХХІ століття»

 

 

СИМПОЗІУМ У МЕДУНІВЕРСИТЕТІ

 

 

 

Під егідою ЛНМУ імені Данила Галицького

відбувся науковий симпозіум з міжнародною

участю «Різдвяні читання: Харчова алергія –

проблема ХХІ століття»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-4 грудня 2015 року у Львові відбувся Науковий симпозіум з міжнародною участю «Різдвяні читання: харчова алергія – проблема XXI». Симпозіум організований під керівництвом Міністерства охорони здоров'я України, Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького за участю Українського товариства спеціалістів з імунології, алергології, імунореабілітації та Української школи з молекулярної алергології та імунології. Всього у роботі симпозіуму взяло участь 500 фахівців, серед них науковці, викладачі медичних ВУЗів, лікарі-практики, студенти-медики.

 

 

 

 

З презентаціями виступили провідні вчені Австрії, Іспанії, Польщі, Грузії, України в галузі алергології та клінічної імунології. Особливістю цьогорічних Різдвяних читань стало те, що виступи провідних науковців та лікарів-практиків різних медичних спеціальностей – клінічних імунологів, алергологів, терапевтів, педіатрів, гастроентерологів, дерматологів, сімейних та лабораторних лікарів – об’єдналися  навколо формування сучасних підходів до діагностики та лікування харчової алергії як у дітей, так і у дорослих.

 

На сьогодні особливо актуальним є впровадження нових методів молекулярної діагностики – в рамках симпозіуму професори Р. Валента, В. Гаріб (Австрія) та професор М.Готуа (Грузія) провели майстер-клас «Молекулярна алергологія». Також відбулась зустріч професора Рудольфа Валенти із молодими науковцями України.

 

У рамках симпозіуму за участі головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальностей: «Алергологія», «Імунологія», «Клінічна імунологія» професора Чоп’як В.В. та представників Медичного департаменту МОЗ України було проведено робочу нараду з обласними спеціалістами клінічними імунологами та алергологами з усіх регіонів України та засідання проблемної комісії МОЗ та НАМН України «Клінічна імунологія та алергологія».

 

 

 

 

На робочій нараді з метою удосконалення алергологічної та імунологічної допомоги населенню України було обговорено впровадження сучасних методів діагностики та лікування, прийнято ряд організаційних рішень, обговорено кандидатури до складу Експертної ради та робочої групи з розробки нормативно-правових актів: перегляду та оновленню наказів, які регламентують надання алергологічної та імунологічної допомоги, створення спеціалізованих центрів, кадрове забезпечення, удосконалення післядипломної підготовки лікарів первинної ланки з основ імунології та алергології,  залучення фахівців з імунології та алергології до складу регіональних атестаційних комісій та ряд інших організаційних питань.

 

 

 

 

У рамках симпозіуму за участі фахівців Державного експертного центру МОЗ України проведено засідання мультидисциплінарних робочих груп МОЗ України з розробки клінічних протоколів: «Алергія до білків коров’ячого молока», «Алергоспецифічна імунотерапія», «Атопічний дерматит» та обговорено питання управління якістю та поліпшення результатів медичної допомоги.

 

Симпозіум був дуже змістовним, пройшов у цікавій професійній атмосфері. Учасникам спільно вдалося сформулювати найбільш актуальні проблемні питання та визначити шляхи  їх вирішення.

 

За інформацією кафедри клінічної імунології та алергології ЛНМУ імені Данила Галицького

 

Прес-центр ЛНМУ імені Данила Галицького

 

 

Фото – www.meduniv.lviv.ua

За джерелом:

http://meduniv.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3050%3An0412152&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&lang=uk

 

Переглядів: 732 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024