Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Візит заступника Міністра – керівника апарату МОЗ України Р.Василишина до Львова
22:07
Візит заступника Міністра – керівника апарату МОЗ України Р.Василишина до Львова

 

ДОСВІД  ЛІКАРНЯНОЇ  КАСИ

 

       Сьогодні, 4 грудня, у конференц-залі Палацу науки

        і техніки Львівської залізниці відбулася нарада МОЗ

       України під керівництвом заступника Міністра –

        керівника апарату Міністерства охорони здоров’я

        України Романа Василишина.

 

 

 

 

 

 

 

 

Головною темою наради було обговорення досвіду функціонування Лікарняної каси Львівської залізниці.

 

У нараді взяли участь директори департаментів охорони здоров᾽я Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької обласних державних адміністрацій, начальники управлінь охорони здоров᾽я Львівської, Луцької, Ужгородської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької міських рад, головні лікарі обласних лікарень, ректори Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Івано-Франківського національного медичного університету, Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, Буковинського державного медичного університету.

 

 

 

 

Заступник Міністра охорони здоров’я Роман Василишин у своєму виступі зупинився на проблемних аспектах діяльності медичної галузі в період реформування системи охорони здоров`я. На його думку, впровадження лікарняних кас в таких умовах є виправданим, оскільки не потребує суттєвих законодавчих змін і дозволить доволі швидко досягнути позитивних зрушень в сфері надання медичних послуг населенню.

 

 

 

 

Директор департаменту охорони здоров᾽я Львівської облдержадміністрації Богдан Чечотка підкреслив важливість пошуку різноманітних механізмів для покращення рівня охорони здоров`я, одним з яких, за його словами, є максимально можливе використання міжнародних ресурсів. Оцінюючи досвід роботи Лікарняної каси Львівської залізниці, директор департаменту зазначив, що доцільно розвивати цей напрямок також в інших областях України.

 

 

 

 

Безпосередньо про досвід функціонування Лікарняної каси Львівської залізниці розповіли перший заступник начальника Львівської залізниці, голова Правління Громадської організації «Лікарняна каса Львівської залізниці» Олександр Єфіменко, голова Наглядової ради Лікарняної каси Андрій Сенишин та виконавчий директор Іван Сельменський.

 

 

 

 

 

У доповідях було висвітлено історію заснування Лікарняної каси, її сучасну структуру, методи контролю за використанням коштів, тощо. Громадську організацію  «Лікарняна каса Львівської залізниці» було створено у 2009 році. Всього близько 50 тисяч осіб, зокрема, 92% працівників Львівської залізниці, на сьогодні є членами Лікарняної каси. У результаті, щороку медична допомога надається близько 16 тисячам осіб. Ліміти витрат на лікування становлять від 1,7 тисяч гривень до 35 тисяч гривень, що дозволяє працівникам залізниці незалежно від матеріального стану отримувати якісну медичну допомогу у той момент, коли вона необхідна.

 

Доповідь головного лікаря Клінічної лікарні Львівської залізниці Ольги Палій стосувалася питань взаємодії медичних установ з Громадською організацією «Лікарняна каса Львівської залізниці».

 

 

 

 

Згодом у холі Клінічної лікарні Львівської залізниці відбувся брифінг заступника міністра та керівництва департаменту охорони здоров᾽я Львівської облдержадміністрації. В розмові з журналістами Роман Василишин повідомив, що Лікарняна каса Львівської залізниці протягом 2015 року відшкодувала пацієнтам понад 5 мільйонів гривень. За роки діяльності Лікарняної каси витрати на випадок лікування у базових медичних закладах зросли більше ніж у два рази і за підсумками 2014 року становили  1149 гривень на випадок.

 

«Лікарняна каса – це прототип страхової компанії, однак вона не є прибутковою структурою, тому усі зібрані кошти за рахунок членських внесків використовуються  виключно на потреби лікування членів організації. Також кошти за рішенням Наглядової ради можна витратити на оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів. Так, за час існування та діяльності Лікарняної каси було придбано обладнання на суму понад 13 мільйонів гривень», - зазначив Роман Василишин.

 

 Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

Фото – www.health-loda.gov.ua

Джерело:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4722.html

 

Переглядів: 728 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024