Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 5 » Виступ делегації України на ХХ Генеральній Асамблеї Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
19:47
Виступ делегації України на ХХ Генеральній Асамблеї Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

 

ТУРБОТА  І  ПІДТРИМКА СВІТУ

 

           

 

           У Женеві  4 грудня відкрилася ХХ Генеральна Асамблея

           Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, яка

           працюватиме до 6 числа цього місяця. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У форумі червонохрестівців світу бере участь делегація від України у складі: І.Г. Усіченка, Президента Товариства Червоного Хреста України (далі - ТЧХУ), В.Ю. Серговського та  Л.М. Білоус, заступників Генерального Секретаря Національного Комітету ТЧХУ.

 

 

4-го грудня після звіту Президента Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця Тадатеру Коное, Президент ТЧХУ І.Г.Усіченко своїм виступом відкрив важливі дебати стосовно гуманітарної ситуацію в Україні.

 

 

У його виступі зокрема зазначалось, що ніколи за всю свою незалежну історію перед Товариством не поставали такі масштабні гуманітарні проблеми, які виникли в нашій країні з кінця 2013 року і продовжуються до сьогодні.

        

 

І.Г. Усіченко підкреслив, що ТЧХУ на початку громадського неспокою та збройного конфлікту на сході України та подій в Криму, мобілізувало весь свій наявний потенціал для допомоги внутрішньо-переміщеним особам та вразливим верствам населення, які завжди були під опікою Товариства.

 

З початку конфлікту в Україні, ТЧХУ підготувало 80 тисяч волонтерів та населення основам надання першої допомоги та догляду за пораненими і потерпілими, надання психосоціальної підтримки та фундаментальним принципам Руху Червоного Хреста.

 

 

Також, продовжує свою активну діяльність Служба розшуку ТЧХУ, здійснюється пошук зниклих без вісті та відновлення родинних зв’язків.

 

Створена служба психо - соціальної підтримки постраждалих.

 

На постійній основі вирішуються питання неправомірного використання емблеми Червоного Хреста, забезпечення безпечного доступу волонтерів та співробітників Товариства для надання допомоги постраждалим.

 

Активно підтримуються програми відновлення зруйнованого через конфлікт житла у Донецькій та Луганській областях. На часі, Товариство намагається оперативно вирішувати всі нагальні гуманітарні проблеми, що постають, та допомагати не тільки переміщеним особам, а і постраждалому місцевому населенню.  

 

Задля виконання гуманітарних програм в короткі строки була створена і відкрита делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, та відновлена робота представництва Міжнародної Федерації в нашій державі.

 

«Ми впоралися с цими викликами завдяки безпрецедентній підтримці наших партнерів» - наголосив Президент ТЧХУ, та висловив щиру подяку Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Міжнародному Комітету Червоного Хреста, Національним товариствам - Європейського Союзу, США, Канади, Китаю, Японії, Сінгапуру, Австралії, Катару, Ірану, Азербайджану, Росії, а також організаціям системи ООН за підтримку у подоланні гуманітарної кризи.

 

 

 

 

 

 

Виступ української делегації у дебатах отримав підтримку присутніх представників червонохрестної спільноти.  Эльхадж Ас Сі, генеральний секретар Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, подякував українській делегації за виступ та добросовісну роботу, відзначив, що місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста та представництво Міжнародної Федерації відновили свою роботу в Україні задля забезпечення діяльності Руху, та озвучив наміри надалі підтримувати Товариство Червоного Хреста України.

 

Наразі, делегація ТХЧУ продовжує плідно працювати на Конференції, намагаючись заручитись більшою підтримкою задля подолання гуманітарної кризи в Україні.

 

 

 

Фото – www.redcross.org.ua

За джерелом:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1772

 

 

Переглядів: 732 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024