Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 6 » Волонтери підтримують життя у м. Єнакієвому (ВІДЕО)
13:36
Волонтери підтримують життя у м. Єнакієвому (ВІДЕО)

 

 

КИЛИМИ … У  ВІКНАХ

 

   

  Старики і діти у непідконтрольній Києву частині

   Донеччини живуть тільки завдяки волонтерській

   допомозі. Зараз там працює МКЧХ,  благодійний

   фонд " Допоможемо " і місцеві волонтери з

   організації  "Відповідальні громадяни ".

 

 

 

 

 

 

Вони розвозять гуманітарну допомогу тим, хто не може навіть вийти з власного будинку, передає NewsOboz.org з посиланням на агенцію Настоящее время.

 

 

Плівка замість вікон, килими або просто дошки - так виглядають багато будинків у місті Єнакієве на території непідконтрольній Києву. У місті, де народився екс-президент України Віктор Янукович, залишилися, в основному, люди похилого віку. Їм виділяється гуманітарна допомога, але сходити за нею до місцевої ради вони не в змозі. Таким людям пакети з їжею розвозять волонтери групи "Відповідальні громадяни".

 

 

"Тільки за хлібом, ходжу, поруч", - говорить Микола Мащенко, житель Єнакієвого. - "Сусіди не допомагають. Взагалі я потребую допомоги", - визнає він. - "Зараз мені вікно потрібно вставити, і допомогти хоча б їжу приготувати".

 

Із закінченням боїв за Дебальцеве місто Єнакієве перестало бути "червоною зоною". Але, незважаючи на дев'ять місяців "тилового" життя, старі змушені жити без вікон. Гроші або будматеріали для ремонту житла отримали ті, хто належить до категорії "пробивних" - ті, хто писали десятки звернень до місцевих рад і особисто ходили туди за допомогою.

 

 

Ця жінка по квартирі пересувається з табуреткою - на ходунки грошей немає. Хліб їй купують сусіди, вони ж допомогли вставити одне з двох розбитих вікон. На друге грошей не вистачило.

 

"Там плівка, і доріжку прибили, ще плівку прибили. Одне (вікно) я подужала поставити, а друге - тепер я вже не знаю", - показує Людмила, мешканка Єнакієвого.

 

 

На питання "Чи тепло у вас в квартирі?" відповідає коротко: "Ні".

У сусідніх містах потреби людей такі ж - скло для вікон, будматеріали для даху.

 

 

"Якщо говорити про географію - то регіон, який відноситься до Дебальцевого - це Дебальцеве, Вуглегірськ, Нікішине - там величезні руйнування", - розповідає Ольга Коссе, волонтер групи "Відповідальні громадяни". - "Там проблеми з опаленням. Бо якщо будинок зруйновано, і це багатоповерховий будинок - там пошкоджена система опалення. А в приватному секторі проблема з вугіллям, тому що люди не можу собі дозволити його купити".

 

Не можуть люди собі дозволити купити і ліки, стверджують волонтери. Раніше підтримку в цих регіонах надавали "Лікарі без кордонів", але зараз їх діяльність там під забороною. У найважчих випадках з ліками допомагають волонтери з громади "Відповідальні громадяни". За останні півроку в цю організацію за допомогою звернулися п'ять тисяч осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – www.newsoboz.org

За джерелом:

http://newsoboz.org/obshchestvo/volontery-ne-dayut-okonchatelno-umeret-enakievo-06122015075600

Переглядів: 486 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024