Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Американські хірурги безкоштовно прооперують у Львові 40 дітей з опіковими травмами
15:24
Американські хірурги безкоштовно прооперують у Львові 40 дітей з опіковими травмами

 

 

МІЖНАРОДНА  ВИЇЗНА  КЛІНІКА

 

       

       Як ми уже повідомляли, з 6 до 13 грудня п. р. на

       базі Львівської обласної дитячої клінічної

       лікарні «Охматдит»  працює Міжнародна

       виїзна клініка – International Annual Outreach

       Clinic Shriners Hospital for Children, USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львові американські лікарі проконсультують приблизно 150 пацієнтів, із них буде відібрано близько 40 дітей із опіковими травмами для проведення оперативного втручання, а також надано консультації лікарями–ортопедами.

 

Під час візиту до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Уповноважений Президента України наголосив на необхідності проведення подібних акцій.

 

«Окрім того, що цей проект має покращити стан маленьких пацієнтів, ми таким чином ще й привертаємо увагу суспільства до проблеми дитячого травматизму. Адже лише за 2014 р. серед дітей у віці від 0 до 14 років зареєстровано 276 178 випадків дитячого травматизму, із яких 171 644 – побутового характеру. Дитячий травматизм займає 7 рангове місце серед 10 найпоширеніших захворювань. Згідно з статистикою, найбільш ймовірні чинники – необачність при догляді за дітьми в перші роки життя», – зазначив Микола Кулеба.

 

Уповноважений наголосив на необхідності проведення превентивних заходів серед населення задля зменшення кількості дитячих травм. Також він вказав на необхідність збільшення штату спеціалістів і підвищення рівня кваліфікації вітчизняних медиків.

 

«Обмін досвідом – це також важливий аспект цього проекту, адже впродовж усіх операційних днів буде забезпечено навчальний процес для дитячих хірургів і дитячих анестезіологів шляхом online-трансляції перебігу операцій зі зворотнім зв’язком. Також до дискусії в режимі online зможуть долучитись інші клініки та навчальні заклади України», – зазначив Генадій Фузайлов, дитячий анестезіолог, доцент кафедри анестезіології в Гарвардському медичному коледжі, лікар-анестезіолог у відділенні інтенсивної терапії в Массачусецькому госпіталі , а також – Shriners Hospital for Children, штат Массачусетс, США.

 

Генадій Фузайлов також повідомив, що американськими медиками заплановано проводити до 10 оперативних втручань на день, а найважчих пацієнтів буде запрошено у Штати до Shriners Hospital for Children.

 

Микола Кулеба висловив подяку всім, хто допоміг у реалізації проекту, зокрема міністру  охорони здоров’я України, голові Львівської обласної державної адміністрації, президенту Союзу українок Америки. Уповноважений зазначив, що реалізація цього проекту – лише початок тісної та ефективної міжнародної співпраці в сфері захисту прав дітей.

 

 

Фото –www. pedpresa.ua

За джерелом:

http://pedpresa.ua/144918-amerykanski-hirurgy-bezkoshtovno-prooperuyut-40-ditej-z-opikovymy-travmamy.html

 

Переглядів: 593 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024