Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Відбулася перша американсько-українська «Конференція Громадського Здоров’я, Львів 2015»
11:55
Відбулася перша американсько-українська «Конференція Громадського Здоров’я, Львів 2015»

 

НА  СТОРОЖІ  ЗДОРОВ'Я

 

     

 

      В Українському Католицькому Університеті

      відбулася перша американсько-українська

      «Конференція Громадського Здоров’я, Львів 2015»

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 9 грудня 2015 року, за підтримки Департаменту ОЗ ЛОДА, Львівської міської ради, Інституту психічного здоров’я УКУ та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру в конференц-залі будівлі філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету відбулася перша американсько-українська «Конференція Громадського Здоров’я, Львів 2015».

 

Співорганізаторами конференції є новостворений Центр Анни Мазуренко спільно із Львівською школою громадського здоров’я Українського Католицького Університету та Українською Федерацією Америки.

 

Метою конференції є аналіз, моніторинг та формування професійних висновків та практичних порад щодо викликів громадського здоров’я в Україні. Під час конференції було презентовано концепцію створення магістерської освітньої програми «Громадського здоров’я» в УКУ та майбутнього відкриття канадсько-українського Центру Анни Мазуренко.

 

 

 

 

Структура конференції передбачала чотири панелі, зокрема, «Громадське здоров’я в Україні», «Виклики Громадського здоров’я в Україні», «Кращі практики інтегрованих сервісів Громадського здоров’я» та «Освітні програми сектору Громадського здоров’я».

 

Дистанційно на конференції були присутні: Ігор Перегінець - заступник Міністра охорони здоров’я та Ігор Бардин – голова фонду Анни Мазуренко в Канаді, який зазначив, що школа громадського здоров’я буде першим і важливим кроком у розвитку охорони здоров’я в Україні.

 

«Ця школа - чудова ідея, яка зможе додати навиків, відкрити методи та наростити потенціал української медицини. Громадське здоров’я має особливе місце в реформуванні охорони здоров’я. Створення школи Громадського здоров’я допоможе позбутися деяких проблем, тому необхідно формувати систему громадського здоров’я, яку в подальшому будемо розвивати. Рівень довіри до охорони здоров’я досить низький, тому потрібно його підвищувати» - підкреслив Ігор Перегінець.

 

 

 

 

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак подякувала лікарям Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру, які роблять значний внесок в медицину та партнерам з-за кордону за міжнародний досвід та закликала всіх до інтенсивної співпраці.

 

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб наголосив, що ця добра ініціатива зародилася саме в УКУ, і тому цю ідею потрібно реалізовувати та розвивати.

 

«Здоров’я твориться нашими стараннями. Тому необхідно об’єднуватись і не бути байдужими. Про здоров’я потрібно думати ще в дитинстві, коли організм піддається ризикам» - зазначила Патриція Гериті.

 

 

 

 

 

 

На завершення конференції відбулося обговорення продемонстрованих презентацій, а також учасники обмінювалися думками та ідеями.

 

 Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

Фото – www.health-loda.gov.ua

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4730.html

 

Переглядів: 482 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024