Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Всесвітній день боротьби з ВІЛ / СНІДом в Чернігівській області
10:32
Всесвітній день боротьби з ВІЛ / СНІДом в Чернігівській області

 

В ІМ'Я ЖИТТЯ

 

 

 

Огляд заходів, проведених Червоним Хрестом, до Всесвітнього

дня боротьби з ВІЛ / СНІДом в Чернігівській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У 1987-му році Джеймс В. Бунні і Томас Неттер, два співробітники з питань громадської інформації, які працювали в Глобальній програмі боротьби зі СНІДом при Всесвітній організації охорони здоров'я, запропонували ідею організації Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Ця ідея була підтримана. Дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була встановлена 1 грудня і відзначена в 1988 році вперше.

 

Без сумніву, більшість здорових молодих людей нечасто замислюються про таку глобальну проблему, як ВІЛ / СНІД, в той час як кожен повинен знати про це якнайбільше.

 

Тому, працівники міських, міських і районних організацій Товариства Червоного Хреста України в Чернігівській області провели ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ / СНІДом.

 

Прилуцька міськрайонна організація провела молодіжно-просвітницьку акцію «Що поробиш якщо ...» на вулицях міста проводилися міні-консультації, міні-опитування. Під час акції лунала інформація про засоби індивідуального захисту та роздавалась друкована продукція профілактичного спрямування. Увечері відбувся «Свічкова хода» на честь пам'яті людей, померлих від цього страшного захворювання.

 

Працівники Коропської районної організації Товариства Червоного Хреста України провели бесіду в загальноосвітній школі з учнями 11 класу на тему: "Профілактика ВІЛ / СНІДу". Учнів проінформували про шляхи інфікування, як передається вірус, що є збудником, кого найчастіше вражає, перебіг хвороби і методи профілактики даного захворювання.

 

Ніжинська міська організація Товариства Червоного Хреста України на центральній площі міста провела акцію з профілактики ВІЛ / СНІДу та формування здорового способу життя. Поширювалися засоби індивідуального захисту (презервативи), наочна література, брошури.

 

Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України спільно з працівниками Всеукраїнської мережі ЛЖВ на благодійному концерті під гаслом: «В ім'я життя», присвяченому Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом в Чернігівському обласному філармонійному центрі розповсюдили листівки, брошури та засоби захисту.

 

Підвищення загальної культури людей, виховання, освіти підростаючого покоління, широкої інформованості населення з питань охорони здоров'я, формування здорового способу життя, безпечної поведінки молоді - ось основні напрямки діяльності держави і суспільства з метою протидії цій складній медико-соціальної проблеми.

 

І якщо в такому напрямку буде формуватися суспільна свідомість то, врешті-решт, вдасться переламати і хід боротьби з цією важкою і небезпечною хворобою.

 

 

Колаж - www.cg.gov.ua

Джерело:

http://4ernigiv.info/strichka/20761-vsemirnyy-den-borby-s-vich-spidom-v-chernigovskoy-oblasti.html

 

 

 

Переглядів: 603 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 04:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024