Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Товариство Червоного Хреста України може розраховувати на всебічну міжнародну підтримку
16:46
Товариство Червоного Хреста України може розраховувати на всебічну міжнародну підтримку

 

ВАЖЛИВІ  ЗУСТРІЧІ У ЖЕНЕВІ

 

 

 

У Женеві І.Г. Усіченко, Президент Товариства Червоного Хреста

України (ТЧХУ), та Петер Маурер, Президент Міжнародного

Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), обговорили спільну

діяльність з початку 2015 року, коли пан Маурер відвідував

Україну.

 

 

 

 

 

І. Г. Усіченко подав на розгляд пропозиції з розширення сфери надання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, особливо в місцях їхньої найбільшої концентрації – не лише в Луганській і Донецькій областях, а й у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Одеській та Київській. Він зауважив, що кількість переміщених осіб сягає 1,5 млн., і умови їхнього життя погіршуються через зимовий період…

 

 

 

 

 

 

Петер Маурер підкреслив, що спрямовує всі зусилля на покращення співробітництва з ТЧХУ. Він зазначив, що перший пріоритет в роботі МКЧХ в Україні – це внутрішньо переміщені особи, а також зниклі без вісти та ув’язнені, але допомога Донецькій та Луганській областям лишається пріоритетною.

 

На зустрічі також був присутній С. І. Пєтухов, заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції. Він попросив МКЧХ посприяти поширенню в Україні знань щодо міжнародного гуманітарного права, наприклад, на рівні вищих навчальних закладів. "Ми були мирною країною. У нас діяла програма по дослідженню гуманітарного права, але зараз ситуація змінилась. Питання поширення знань і просвітництво громадськості щодо міжнародного гуманітарного права у нових умовах стоїть як ніколи гостро", − зазначив він.

 

Президент ТЧХУ подякував Петеру Мауреру за ефективне співробітництво з місією МКЧХ в Україні під керівництвом Аллана Ешліманна.

 

 

Фото - www.redcross.org.ua

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=..

 

 

Зустріч Президента ТХЧУ та Генерального секретаря МФ ТЧХ і ЧП

 

 

 

10 грудня 2015 року у Женеві відбулася зустріч І. Г. Усіченка, Президента Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), та Ельхаджа Ас Сі, Генерального Секретаря Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП).

 

І.Г. Усіченко наголосив про необхідність пошуку нових важелів для залучення коштів, щоб допомагати більшій кількості внутрішньо переміщених осіб в Україні через Надзвичайний Заклик МФТЧХ і ЧП. Також пан Усіченко підкреслив необхідність плідної співробітниці з представниками місцевої влади, що дозволить більш глибоко вивчати гуманітарні потреби для надання допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту.

 

Генеральний Секретар МФТЧХ і ЧП відзначив правильне і чітке реагування ТЧХУ на ситуацію і запевнив, що Товариство може розраховувати на всебічну міжнародну підтримку. «Пошук і залучення коштів для вирішення гуманітарної кризи в Україні – це моя щоденна робота. Жодним чином міграційна криза в Європі не має вплинути на наше ставлення до кризи в Україні», - запевнив Ельхаджа Ас Сі і додав, що для більш ефективної діяльності наразі ведуться перемовини с ЮНІСЕФ та Глобальним Фондом.

 

Також Ельхаджа Ас Сі зазначив, що ті кошти, що вже були надані для вирішення гуманітарної кризи в Україні, свідчать не тільки про занепокоєність червонохрестної спільноти подіями в країні, але й про високий авторитет І.Г. Усіченка та значний прогрес, який досягло ТЧХУ під час конфлікту.

 

«Коли мене питають, чим допомогти МФТЧХ і ЧП, я називаю гуманітарну ситуацію в Україні як один з найбільш пріоритетних напрямів», − сказав Генеральний Секретар МФТЧХ і ЧП.

 

Президент ТЧХУ подякував Генеральному Секретарю за підтримку та запросив відвідати Україну.

 

 

Фото - www.redcross.org.ua

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1804

 

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024