Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 15 » Ми завжди там, де потрібна допомога
23:46
Ми завжди там, де потрібна допомога

 

ЗА  ПОКЛИКОМ  СЕРЦЯ

 

 

 

«Ми завжди там, де потрібна допомога», -

Наталія Плетінь, голова Пологівської РО ТЧХУ,

що на Запоріжжі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як часто люди бувають беззахисними, потребують підтримки та допомоги! Потрапляють у скрутну ситуацію – самотність, хвороба, бідність, безробіття, втрата родинних зв’язків чи збройний конфлікт.

 

Як часто навіть нема до кого звернутися за допомогою, доводиться шукати її не в родині, а в інших людей. У складних життєвих ситуаціях допомагають ближнім волонтери Червоного Хреста. Незабаром виповниться рік, як новим керівником Пологівської районної організації Товариства Червоного Хреста України стала Наталія Євгенівна Плетінь. Молода, вродлива, ділова і амбітна. Вона відповіла на кілька запитань журналіста районної газети «Пологівські вісті».

 

- Наталіє Євгенівно, розкажіть трішки про себе.

 

- Народилася і живу в Пологах. Мені 22 роки. Я наймолодший голова Товариства Червоного Хреста в Запорізькій області. До обрання на цю посаду працювала майстром виробничого навчання у місцевому професійному ліцеї.

 

Думаю, не всі зовсім розуміють місію Червоного Хреста, поясніть нашим читачам, яка основна мета вашої організації?

 

- Ми повинні попереджувати та полегшувати людські страждання під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, надавати допомогу медичній службі Збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяти органам державної влади України в їхній діяльності в гуманітарній сфері тощо.

 

–  Скільки людей працює в районній організації Товариства Червоного Хреста України?

 

- У штат районної організації входить 5 медичних сестер, 2 молодші сестри та 2 патронажні сестри. Крім цього, на безоплатній основі працюють волонтери Червоного Хреста в напрямку просвітницької діяльності та збору коштів на потреби заявників. На сьогоднішній день в організації налічується 15 осіб – волонтерів різного віку. Вони мають посвідчення.

 

- Чим конкретно займаються волонтери вашої організації у Пологах?

 

- З квітня 2015 року проведено більше п’ятдесяти масових заходів за ініціативи та за участю Пологівської районної організації ТЧХУ. Для дітей, інвалідів, людей похилого віку, одиноких. Це, наприклад, такі, як святковий вогник з нагоди Дня Перемоги для ветеранів, з концертною програмою та солодким столом, свято з нагоди Міжнародного дня захисту дитини під гаслом «Щасливе дитинство – майбутнє країни», флеш-моб з розповсюдженням буклетів із закликом здавати кров та ставати донорами крові, День донора у відділені трансфузіології ЦРЛ, збір овочів та фруктів в рамках районної акції «Вітаміни для твого захисника» та багато інших заходів.

 

Що стосується роботи з переселенцями, то за цей період проведено 5 акцій спільно з благодійним фондом «ДОРКАС», «КАРІТАС – Німеччина», «КАРІТАС – Канада». Видано гуманітарну допомогу у вигляді одягу, медикаментів та продуктових наборів.

 

Ми постійно супроводжуємо хворих на туберкульоз (видача продуктових пайків, ліків та одягу), обслуговуємо одиноких людей похилого віку.

 

Одним із напрямків роботи організації є видача гуманітарної допомоги. Протягом останніх місяців видано 1 тонну гуманітарної допомоги у вигляді одягу. За окремими заявами громадян 20 осіб отримали матеріальну допомогу, на 1000 грн. закуплено медикаментів та роздано хворим заявникам.

 

За останні сім місяців зібрано та витрачено 10 тис. грн. для проведення різноманітних акцій.

 

- Ви можете назвати конкретні прізвища пологівців, яким матеріально допоміг Червоний Хрест?

 

- Авжеж, нещодавно зібрали кошти на лікування нашого маленького земляка Сергійка Юрченка. До нас постійно звертаються люди з проханням надати той чи інший вид допомоги, вони збирають документи, потім ми зі свого боку починаємо шукати кошти на допомогу цій людині. Часто допомагаємо речами, продуктами, якщо це потрібно, ліками.

 

- Як вам вдається в такий непростий час знаходити кошти, не залишатись осторонь людських проблем?

 

 – Нам дуже допомагають   різні підприємства та організації Пологівщини. Коли б не звернулись – завжди відчуваємо підтримку. Налагодили зв’язок з ТОВ «Полетехніка», ТДВ «ПХЗ «Коагулянт», ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал», ТОВ «Дніпрокераміка», ТОВ «БИО – АГРО», благодійними фондами «Пологівський край», «Любов ближнього», ГО «Промінь надії переселенців», фізичними особами - підприємцями. Хочеться усім їм подякувати за небайдужість та чуйні серця.

 

–  Наталіє Євгенівно, можливо, хтось, прочитавши це інтерв’ю, матиме потребу звернутися до вас. Де знаходиться офіс вашої організації?

 

–  Офіс районної організації Товариства Червоного Хреста України знаходиться за адресою: м. Пологи, вул. Привокзальна, 17. Прийомні дні: вівторок, п’ятниця з 8.00 до 17.00. Запрошуємо до співпраці.

 

Інтерв’ю взяла І.Лісова.

 

Фото - М.Дрюченка.

За джерелом:

http://polvisti.com/2015/12/my-zavzhdy-tam-de-potribna-dopomoha/

 

 

 

 

Переглядів: 920 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024