Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 21 » День св. Миколая на Волині під егідою Червоного Хреста
12:48
День св. Миколая на Волині під егідою Червоного Хреста

 

НАЙБІЛЬШЕ  СВЯТО  ДИТИНСТВА

 

 

 

День св. Миколая на Волині під егідою Товариства

Червоного Хреста України 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всім давно відомо, що дитинство - найпрекрасніший та найбезтурботніший час. Жодне слово не приносить стільки хороших спогадів, як "дитинство". Адже саме в дитинстві народжуються перші мрії, фантазії, які після їх здійснення складками лягають в спогади. 

 

 



 

 

 

Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України дбає про знедолених дітей круглий рік, намагається зробити їх життя кращим, цікавішим та залишити в пам’яті малечі приємні спогади.

 

 

 

 

 

 

Яскравим прикладом цього є різдвяний благодійний телемарафон «Бог багатий милосердям», захід єдиний на всю Україну, який проводиться з метою збору коштів для покупки побутової техніки потребучим категоріям населення, куди безперечно входять і багатодітні сім’ї; акція до Міжнародного дня захисту дітей, яка традиційно проводиться 1 червня, а також оздоровлення дітей-сиріт з радіаційно забруднених районів Волині в Німеччині, яке залишило масу позитивних емоцій і цього року проходило теж у червні. 

 

 

 



 

 

Дитинство – це найкращий період у житті. Хочеться, щоб і в діток обділених долею асоціації з цією порою людського життя залишились лише позитивними. Тому намагатися створити діткам свято з нагоди Дня Святого Миколая стало доброю традицією червонохрестівців Волині. 

 

 

 

 

 

 

Волинська ОО ТЧХ України:

 

Справжнє свято червонохрестівці Волинської обласної організації Товариства влаштували для дітей-сиріт з Камінь-Каширського, Маневицького, Любешівського районів та з міста Луцька, запросивши 18 грудня в обласну організацію Товариства 33 дитей-сиріт.

 

Під час заходу Голова обласної організації Товариства – Валентина Пришко привітала всіх зі Святом, побажала міцного здоров’я, хорошого настрою, мирного неба, а також вручила діткам, а при їх відсутності – опікунам, подарунки «Волинські солодощі», іграшки та кошти в сумі 500 грн. на дитину, а якщо це сім’я - сума становила 1 000 грн.

 

Цим пані Валентина завдячує благодійнику, який виділив до Дня Святого Миколая кошти в сумі 17 740 грн. 

Крім того в цей день працівники Волинської обласної організації Товариства відвідали дітей, які знаходилися на стаціонарному лікуванні в обласному протитуберкульозному диспансері та ув'язнених Луцького слідчого ізолятора. Під час акції діти отримали солодкі подарунки на суму 1 400 грн. 


Луцька МО ТЧХ України:

 

Благодійна акція присвячена до одного з найсвітліших та найрадісніших свят усього християнського люду була проведена 17 грудня працівниками Луцької міської організації Товариства Червоного Хреста України, які завітали до учнів 1- 4 класів комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа – інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради».

 

Разом з ними прийшли привітати діток волонтери факультету психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та представники фонду імені Юрія Хвороста. Вони показали імпровізовану сценку «Як Петрик Святого Миколая шукав» і провели конкурсні ігри. 

Сто діток отримало подарункові набори та печиво до чаю. Частину коштів, на які куплено подарунки та печиво, в сумі 1500 гривень зібрали студенти-волонтери, частину передали благодійники. 

Крім того міська організація Товариства Червоного Хреста України за допомогою банку одягу забезпечила одягом та взуттям 5 сімей, які виховують дітей-сиріт та 4 багатодітні сім’ї, які потребують соціальної підтримки. 


 

Ковельска РО ТЧХ України:


Нагадати людям про цінність безкорисного дару любові напередодні Різдва Христового зуміли і в Ковельській районній організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Печиво, солодощі, фрукти та йогурти були відвезені в ЗОШ №8, де навчається 35 дітей-інвалідів; дитячий садочок №7, на вихованні в якому перебуває 24 дитини-інваліда та дитячий садочок №6, в якому є 12 діток з малозабезпечених сімей.

 

Крім того працівники Червоного Хреста разом з волонтерами відвідали 25 дітей рекреаційного центру «Диво» при Свято-Георгіївській церкві УПЦ смт. Голоби, створеного з ініціативи «Спілки батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами». Під час проведення акції допомогу отримало 105 дітей на суму 3 590 грн. 
 

Шацька РО ТЧХ України:


Така ж благодійна акція присвячена до найочікуванішого дитячого свята була проведена і в Шацькій районній організації Товариства, під час якої дітям-інвалідам до 16 років, які проживають в районі подаровано солодкі подарунки. Цим голова районної організації Товариства – Катерина Шевчик завдячує приватним підприємцям: Шуму Володимиру, Шевчук Нелі та Оліфірчуку Івану. Адже за їх допомогою вдалося привітати 62 дитини на суму 1 800 грн. 

 

Ківерцівська РО ТЧХ України:

18 грудня з нагоди дня Святого Миколая, голова Ківерцівської РО ТЧХ України – Любов Новосад, відвідала дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в ЦРЛ. У цей день 20 дітей отримали подарунки у вигляді солодощів на суму 1 000 грн. 


Турійська РО ТЧХ України:


Крім солодощів діти мали змогу отримати в подарунок і одяг (бувший у використанні). Таку акцію червонохрестівці провели в Турійську, де 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, були забезпечені одягом на суму 6 400 грн.

 

Крім цього в будинку культури представниками Будинку дитячої творчості для даної категорії дітей організовано концерт, по закінченні якого голова районної організації Товариства Надія Степанюк 8 дітям, батьки яких є учасниками АТО, подарувала іграшки на суму 200 грн. Загалом по району було надано допомогу для 28 осіб на суму 6 600 грн. 
 

Камінь-Каширська РО ТЧХ України:


Працівники Камінь-Каширської районної організації Товариства з нагоди свята в районній державній адміністрації вручили солодкі подарунки 48 діткам на суму 1 500 грн. 

Підсумок:


Аналогічні заходи проходили й в інших районних і міських організаціях Товариства Волинської області, адже ми всі разом з любов’ю намагаємось створити казку для крихіток, обділених долею. 

Всього по області від обласної, районних та міських організації Товариства Червоного Хреста України подарунки отримали 578 обездолених дітей на загальну суму 26 909 грн. 

 

 

 

Фото – прес-служби Волинської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://www.redcross.volyn.ua/work141.php

 

 

 

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024