Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Прифронтове селище Павлопіль понад рік під опікою МКЧХ
08:52
Прифронтове селище Павлопіль понад рік під опікою МКЧХ

 

ДОПОМОГА ПРИБУЛА ЗНОВУ

 

 

 

 

Павлопіль під опікою МКЧХ з листопада 2014 р.

по теперішній час

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Павлопіль розташований у мальовничій місцевості за 32 км від Маріуполя. За словами місцевих жителів, раніше багато людей приїжджало сюди відпочивати з Маріуполя та Донецька, привозили дітей, знімали дачі на все літо. Сьогодні Павлопіль - прифронтове село.

 

 

 

 

Червоний Хрест доставив в Павлопіль пальне для обігріву будинків. На один будинок було виділено по тонні паливних брикетів. Зараз у прифронтовому селищі з 800 жителів залишилося 470 чоловік. Це 35 сімей.

 

 

 

 

Люди, які прийшли отримувати гуманітарну допомогу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, розказують про те, як Павлопіль і його околиці знаходилися під постійними обстрілами протягом довгого часу.

 

 

 

 

«Найважча ситуація була в лютому, коли майже половина жителів села змушена була евакуюватися. Багато людей почали повертатися в Павлопіль у березні, а в травні обстріли призвели до серйозних руйнувань у селі», - розповідають місцеві мешканці.

 

 

 

 

Сьогодні тут проживає 470 чоловік. Школа і дитячий садок не працюють. В селі не вистачає харчових продуктів, а питну воду привозять українські військові.

 

 

 

 

Дві єдині сільські крамниці закриті, за їжею та необхідними продуктами мешканцям доводиться їхати в сусіднє село Гнутове або до Маріуполя. Вони розповідають, що для того, аби дістатися до Гнутового, вони повинні доїхати на автобусі до блокпоста, вистояти чергу для перевірки документів, потім 20 хвилин йти пішки.

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста надає допомогу мешканцям Павлополя з листопада минулого року. Про свої проблеми люди говорять з усмішкою і все більше думають про те, як краще їх вирішити.

 

 

Фото – narodnarada.info

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/pavlopil-jittya-liniji-news-4215.html

 

Переглядів: 807 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 00:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024