Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 29 » Зустріч першого заступника міністра освіти і науки України Інни Совсун із студентськими лідерами
11:24
Зустріч першого заступника міністра освіти і науки України Інни Совсун із студентськими лідерами

 

СТУДЕНТСТВО  УКРАЇНИ  - У  2016

 

 

     

 

     Днями, 21 грудня,  у Києві відбулася зустріч

     першого заступника міністра освіти і науки

     Інни Совсун з представниками органів

     студентського самоврядування ВНЗ України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Побував на цій зустрічі голова колегії студентів факультету ветеринарної медицини Антон Фарафонов. Про свою поїздку у Київ він дав вичерпний звіт на офіційному сайті ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького.

 

Під час зустрічі перший заступник міністра обговорила зі студентами питання функціонування студентського самоврядування у навчальних закладах, зокрема його ролі у вдосконаленні організації навчального процесу, дотримання прав студентів на вибіркові дисципліни.

 

Зокрема Інна Совсун повідомила, що не у кожному навчальному закладі пройшли вибори голів студентського самоврядування. Причини називаються різні: не можуть підготувати документи, не вистачає часу і т.п. Вона наголосила, що Міносвіти покладає проведення виборів на виконавчі органи студентського самоврядування. Адже лише завдяки студентській організації студенти зможуть брати участь в процесі вдосконалення навчальної програми.

 

 

 

 

На зустрічі також обговорювалось питання права студентів обирати 25 відсотків дисциплін. Згідно із законом про освіту, студенти мають таке право.

 

«Вибірковість дисциплін дає можливість краще засвоювати предмети», - розповів Єгор Стандний.

 

У США це називається «ліберальна освіта», спочатку такий метод запровадили в школах, а вже згодом – у всіх навчальних закладах.

 

В Україні прикладом є Києво-Могилянська академія. Перший заступник міністра зауважила, що Міністерство не визначає кількість обов’язкових дисциплін у вишах, освітньо-професійна програма носить рекомендаційний характер, а не обов’язковий. Міністерство намагалось з’ясувати, які навчальні заклади користуються цим правом і отримало такі результати: у 19 закладах не можуть вибирати дисципліни, у 82 закладах – не можуть дати відповідь.

 

Інна Совсун також відповіла на численні запитання студентських лідерів, серед яких йшлося про проблеми з виготовленням студентських квитків, цільового направлення для вступників у ВНЗ з органів місцевого самоврядування та підприємств, підвищення стипендії, практики й стажування за кордоном, братимуть чи не братимуть участь випускники коледжів у ЗНО та ін.

 

 

 

 

Тезисно всі відповіді, почуті на зустрічі, можна розбити на такі пункти: 

 

1. Міносвіти ухвалило рішення, що з 1 січня студентські квитки будуть виготовляти ті підприємства, які визначить безпосередньо університет.

2. У 2016 році буде відмінено вступ за цільовим направленням.

3. Підвищення стипендій не буде: бюджет Міносвіти на 2016 рік становить 11 млрд. грн., з них на виплату стипендій піде 5 млр.грн.

4. Практику й стажування студенти будуть проходити за кордоном, якщо їхні університети уклали угоди із зарубіжними  університетами, фірмами чи компаніями.

5. Студенти коледжів не братимуть участі в ЗНО, вступатимуть лише за співбесідою.

 

Отже, як розповів Антон Фарафонов, заступник міністра дала вичерпну інформацію на запитання усіх бажаючих. Якщо в когось були проблеми, вона дала пораду як їх вирішити.

 

 

Фото – Антона Фарафонова

За джерелом:

http://www.vetuniver.lviv.ua/90-news/1338-zastupnyk-ministra-vidpovila-na-zapytannia-studentskykh-lideriv.html

 

Переглядів: 550 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024