Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 3 » Новий рік – нові віхи: Чинними стали не лише Угода про вільну торгівлю ЄС– Україна, а й інші міжнародні угоди.
13:39
Новий рік – нові віхи: Чинними стали не лише Угода про вільну торгівлю ЄС– Україна, а й інші міжнародні угоди.

 

 

ДЕМОКРАТІЯ - МІЦНІЄ

 

 

                   Чинними стали у 2016 році не лише Угода про вільну торгівлю ЄС–

                   Україна, але й інші важливі міжнародні договори. Деякі з них -

                   уже підписані, але ще не ратифіковані. Та завдяки поглибленню

                   демократії в Україні, громадськість своєю  владою може цей

                   процес значно прискорити. 

 

 

 

 

 

 

З першим днем Нового року набули чинності багато різних міжнародних угод, серед яких Конвенція Ради Європи Медікрім. Цей міжнародний договір був підписаний в 2011 році і з 1 січня 2016 року він вступає в законну силу після ратифікації в п'яти державах: Україні, Молдові, Угорщині, Іспанії та Гвінеї. Підписантами договору є ще 21 країна. Та вони так і не завершили процес ратифікації.

 

Медікрім - перший міжнародно-правовий документ, який зобов'язує країни-учасниці встановити кримінальну відповідальність за виробництво фальсифікованої медичної продукції; поставку, пропозицію на поставку і торгівлю підробленою медичною продукцією; фальсифікацію відповідних документів, а також несанкціоноване виробництво або постачання на ринок медичного обладнання, яке не відповідає вимогам.

 

Але залишилося ще чимало проблем, які влада з тих, чи інших причин не поспішала і не поспішає розв"язати. До них належить і факультативний протокол до Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права людини від 10.12.2008 р.

 

Зазначений Протокол Україна підписала 24.09.2009 р. проте до сьогодні його не ратифіковано, а це означає, що наша держава досі не дала згоду на обов’язковість для неї цього міжнародного договору.

 

Ратифікація цього Протоколу дала би можливість громадянам України звертатись з індивідуальними або колективними повідомленнями до Комітету ООН з економічних, соціальних і культурних прав у разі, якщо би вони вважали, що держава порушила якесь з економічних, соціальних та культурних прав, які передбачені Пактом.

 

До кола країн, які ратифікували Протокол, належать, зокрема, Фінляндія, Італія, Іспанія, Португалія, Болівія, Еквадор, Аргентина, Франція, Бельгія, Уругвай. 

 

Враховуючи наведене, зареєстровано електронну Петицію, адресовану Президентові України, з проханням забезпечити підготовку та внести до Верховної Ради України проект закону щодо ратифікації Факультативного протоколу до Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права від 10.12.2008 р., з метою створення умов для ефективного забезпечення прав людини крізь призму нового міжнародного механізму.

 

Адреса електронної Петиції на Президентському сайті - https://petition.president.gov.ua/petition/18640

 

Якщо Петиція набере 25 тисяч голосів, вона буде реалізована і права людини в Україні отримають міцну юридичну базу, підкріплену міжнародними угодами.

 

 

Фото – автора

 

Ірина Сенюта,

член Президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова,

к.ю.н., доцент, завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького

 

 

Переглядів: 654 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024