Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 8 » Акція «Небезпечний ЛІД!» у Черігові
19:01
Акція «Небезпечний ЛІД!» у Черігові

 

ЩОБ  ЗАПОБІГТИ  ТРАГЕДІЇ

 

 

 

 

Акція «Небезпечний ЛІД!» у Черігові пройшла

за участю Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

На перший лід деякі рибалки чекають, як свято. Дійсно в цей період риба більш активна. Але не слід забувати при цьому Правила безпеки поведінки на льоду. Адже саме незміцнілий лід, самовпевненість і зневага до власної безпеки стають часом причиною трагедії.

 

За відомостями рятувальників, хоч рік тільки почався, але вже встиг забрати з собою не одне людське життя на першому тонкому льоду зимових водойм.

 

Статистика, на жаль, не втішна і свідчить, що кожного року водна стихія забирає близько 200 людських життів. 

 

Учасникам операції «По першому льоду» з різних куточків країни приходять тривожні новини. Ось тільки деякі з них: 2 січня у столиці поблизу Труханового острова сталася трагедія. Три рибалки провалилися під лід. Двом, вдалося врятуватися, а третій через переохолодження загинув.

 

Ось і в Запоріжжі рибалка замість риби «спіймав» інсульт на льоду. Інцидент стався в двохстах метрах від берега. Днями на Азовському морі після шторму шукали зниклих рибалок ...

 

Друзі! Адже людське життя безцінне і не слід ним ризикувати через декількох штучок виловленої риби.

 

 

 

 

Рятувальники й рибоохорона стурбовані непідготовленістю деяких любителів зимової риболовлі. У профілактичних цілях, щоб нагадати рибалкам Правила безпеки на льоду, а так само Правила аматорського рибного лову Асоціація рибалок України, Управління Служби надзвичайних ситуацій при КМДА, водолазно-рятувальна служба КМДА, КП «Плесо», Товариство Червоного Хреста України разом з іхтіологами та інспекторами Головрибводу пішли на лід до рибалкам.

 

 

 

 

 

Захід проходив на замерзлій Оболонській затоці. Під час Акції іхтіологи та інспектора Головрибводу розповіли про складну зимову пору для риби. Пояснили рибалкам, де дозволена, а де ні - аматорська риболовля на столичній акваторії.

 

Рятувальники МНС і водолазно-рятувальної служби наочно показали, як необхідно рятувати людину, котра провалилася під лід, як використовувати підручні засоби. А потім продемонстрували професійне обладнання для цих цілей.

 

- Такі рейди, інструктаж, навчання з рибалками, роздача їм Пам'яток допоможе багатьом з них згодом уникнути екстремальних ситуацій на завмерлій водоймі і можливо врятувати життя - підсумував глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://4ernigiv.info/strichka/21155-opasnyy-led-v-cherigove.html

 

Переглядів: 565 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024