Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 12 » Цією смертельною залежністю сучасники страшенно пишаються
10:18
Цією смертельною залежністю сучасники страшенно пишаються

 

КАРОСА - БИЧ  ЗАНАДТО ПРАЦЬОВИТИХ

 

 

     

     Регулярні перепрацювання поступово

     увійшли норму через загальний культ успіху,

     а трудоголізм став повноцінною залежністю

     з яскравими симптомами і страшними

     наслідками, пише портал Цікавості.

 

 

 

 

 

 

 

Настав час запитати себе, чи не запрацьовуєтися ви до смерті? Як живуть трудоголіки?

 

Як мінімум два рази на тиждень Олександр прокидається за будильником о 3 годині ранку, відкриває ноутбук, заварює міцну каву, і наступні 4 години проводить, придумуючи маркетингові стратегії для своїх клієнтів. В 7 ранку він снідає, приймає душ, їде в офіс і намагається виконати якомога більше термінових завдань.

 

Також Олександр проводить багато часу у відрядженнях, часто відвідує клієнтів в інших містах і ніколи не засинає один: його комп’ютер, планшет і телефон завжди «ночують» поруч. Він випиває близько 8 чашок подвійного еспресо в день і чесно намагається звести вживання енергетичних напоїв до однієї банки в день.

 

Олександр – незамінний співробітник, тому він відмовляється від відпустки вже другий рік поспіль. Корпоративний психолог вже кілька разів натякав, що Олександр – трудоголік, і його проблему не можна пускати на самоплив.

 

У міжнародній класифікації психічних розладів трудоголізм поки що відсутній, але у нього є всі ознаки залежності. Переробки, неможливість зупинитися і розслабитися, дискомфорт і докори сумління на вихідних, повне занурення в роботу, нав’язлива потреба постійно контролювати всі виробничі процеси – чи варто продовжувати список симптомів?

 

Як трудоголізм руйнує відносини та здоров’я

 

Олександр не погоджується з психологом, хоча не заперечує, що його особисте життя давно застигло на нульовій позначці. «Кожна дівчина, з якою я зустрічався, рано чи пізно влаштовувала істерику, що я ставлю роботу вище наших відносин. Я не хочу здатися психопатом, але якого біса я повинен витрачати дорогоцінний час, щоб марно проводити його з нею?»

 

Згідно з дослідженнями психологів, майже 40% шлюбів, де один з партнерів страждає трудоголізмом, закінчуються розлученнями. За іншими даними, близько 80% залежних від роботи людей, набувають нервові розлади, хвороби серця, судин і ШКТ. Не дивлячись на це, більшість людей вважали б Олександра не трудоголіком, а профі.

 

Людина, орієнтована на кар’єру, потенційно готова пожертвувати особистим життям і щастям заради визнання і гідної матеріальної компенсації.

 

На жаль, успіху досягають не всі. Психотерапевт Брайан Робінсон, професор Університету Північної Кароліни (США), регулярно консультує людей, звільнених за трудоголізм:«Вони працювали у вихідні і підбурювали колег чинити так само, розраховуючи на лояльність керівництва. Але іноді таких людей звільняють, і вони можуть опинитися на межі суїциду, втрачаючи сенс життя і віру в себе».

 

Кароса – раптова смерть на робочому місці

 

Все ще не вірите, що трудоголізм небезпечний? Запитайте японців. В Японії, де люди переробляють в середньому по 80 годин на місяць, поширеною стала раптова смерть на робочому місці — кароса.

 

За статистикою, понад 1000 людей у віці близько 30 років помирають прямо за своїм комп’ютером від інфаркту, викликаного перевтомою.

 

Чому це відбувається? Як і алкоголізм, трудоголізм впливає на хімічні процеси в мозку, стимулюючи підвищене вироблення адреналіну, кортизолу та інших гормонів стресу. В результаті артеріальний тиск підвищується, порушується серцевий ритм, і ризик нападу підвищується в рази. Цього дійсно варто починати боятися.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/01/12/168446-ciyeyu-smertelnoyu-zalezhnistyu-lyudy-strashenno-pyshayutsya

 

Переглядів: 578 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024