Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 14 » Японія продовжить участь у спільних інфраструктурних проектах з Україною, - Геннадій Зубко
21:45
Японія продовжить участь у спільних інфраструктурних проектах з Україною, - Геннадій Зубко

 

 

ГРУПА  ПІДТРИМКИ  УКРАЇНИ  

 

                 

     Україна продовжить реалізацію великих

     інфраструктурних проектів національного

     значення за допомогою пільгових кредитів

     від Японії.

 

 

 

 

 

 

 

Про це йшла мова під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з Генеральним директором Європейського бюро МЗС Японії Хаджіме Хаяші.

 

«Ми почали реалізовувати проект модернізації Бортницької станції аерації. Уряд та Верховна Рада України прийняли всі необхідні рішення, зміни до законодавства для цього», - наголосив Геннадій Зубко.

 

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що Урядом виділено 63,1 млн. грн. із Державного бюджету 2016 року, а Урядом Японії надано близько 900 млн. дол. США пільгового кредиту для реалізації цього проекту, що передбачає 0,1% річних, 40 років на повернення кредиту, 10 років пільгового періоду з оплати тіла кредиту.

 

Геннадій Зубко наголосив, що не менш важливим напрямом є співпраця в енергетичній сфері, зокрема, впровадження в Україні японських передових технологій «Clean Coal» з покращення ефективності вугільних теплоелектростанцій в Україні.

 

«Ми розраховуємо на успішність реалізації першого проекту із заміни парової турбіни на Трипільській ТЕС», - сказав він.

 

Геннадій Зубко та Хаджіме Хаяші також обговорили можливість участі японських кампаній у проектах завершення будівництва мосту через Дніпро та будівництва станції метрополітену на Троєщину від станції метро Радужна до станції метро Тараса Шевченко.

 

Співрозмовники також обговорили підтримку Японією реформ в Україні та надання їй необхідної допомоги в рамках співробітництва в Групі підтримки України, створеної на рівні послів країн «Великої сімки» G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція, Японія) в Києві.

 

Також обговорили можливість проведення консультаційних зустрічей міністрів українського Уряду із цією групою для обговорення питань проведення реформ за конкретними напрямками. Очолює  Групу підтримки України Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі.

 

У 2016 році Японія головує у «Великій сімці» і висловила готовність докладати активних зусиль для підтримки проведення реформ в Україні. 26-27 травня 2016 року в Ісе-Сіма в префектурі Міе відбудеться саміт G7.

 

Довідково

 

У 2014 році Уряд Японії виділив Україні фінансову допомогу у розмірі приблизно 1,3 млрд. дол. США, з яких:

 

- 110 млрд. ієн (близько 900 млн. дол. США) пільгового кредиту для реалізації проекту з реконструкції станції аерації в Бортничах у рамках програми Офіційної допомоги розвитку;

 

- 300 млн. дол. США - кредитна лінія Японського агентства гарантування експорту та інвестицій строком на 2 роки для імпорту з Японії товарів та послуг для стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні;

 

- 100 млн. дол. США в рамках програми МВФ/Світового банку та в рамках Першої Кредитної угоди про позику на політику розвитку на здійснення економічних реформ;

 

- 3,5 млн. дол. США - непроектний грант для імпорту медичного обладнання з Японії.

 

Додатково у 2014 році було виділено 800 тис. євро для підтримки демократизації в Україні через ОБСЄ та Раду Європи. Цей проект завершено.

 

У рамках Міжнародного Комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій у 2014 році було виділено грантову гуманітарну допомогу приблизно у 7,5 млн. дол. США для допомоги внутрішньо переміщеним особам, покращення гуманітарної ситуації на Сході України, закупівлі медичного обладнання, тощо.

 

У 2015 році Уряд Японії надав додатковий пільговий кредит Україні у розмірі 300 млн. дол. США (друга позика на політику розвитку на здійснення економічних реформ).

 

Також у 2015 році було вирішено виділити 16,6 млн. дол. США для відбудови східних регіонів України. Допомога надаватиметься у вигляді безоплатного гранту спільно з МКЧХ, МОМ, ЮНІСЕФ, ПРООН.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=248762274&cat_id=244276429

 

Переглядів: 543 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024