Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 15 » Торік банк крові Сумського машинобудівного НВО надав допомогу 165 особам
16:11
Торік банк крові Сумського машинобудівного НВО надав допомогу 165 особам

 

ДОРОГОЦІННІ  КРАПЛІ  ЖИТТЯ

 

       

 

       Минулого року банк крові Сумського

       машинобудівного НВО надав допомогу

       165 особам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом 2015 року в ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» (СНВО) відбулися 24 планових забори крові, під час яких сумські машинобудівники здали близько 350 л плазми і майже 820 л крові, завдяки чому необхідну допомогу отримали 165 осіб.

 

Крім того, не залишилися заводчани байдужими і до трагічних подій на сході країни. Зокрема, на підприємстві пройшли дві додаткові масштабні донорські акції «Я - Волноваха» і «Маріуполь, ми з тобою», участь у яких взяли кілька сотень працівників об'єднання.

 

За словами голови Товариства Червоного Хреста Сумськаого машинобудівного  НВО Раїси Волжиної, обсяги крові та її компонентів, які вдалося зібрати в минулому році, вважаються високим показником. А якщо врахувати, що мова йде не про спеціалізований банк крові, а про донорську організації, що функціонує при підприємстві, то можна впевнено сказати, що подібних результатів більше немає ніде в Україні.

 

«На жаль, статистика з року в рік стає все більш загрозливою. Істотно зріс відсоток онкологічних захворювань, причому часто такі страшні діагнози констатують у дітей. І що жахливо: нерідко хвороби виявляють пізно, коли шанси на порятунок є нікчемними. Тому, користуючись нагодою, прошу всіх не ставитися нерозважливо до свого самопочуття і здоров'я. Не відкладайте на потім похід до лікаря. Іноді згаяний час призводить до непоправного ... » - каже Раїса Петрівна.

 

Особливістю 2015 року лідер заводського донорського руху вважає зростання кількості бажаючих надати допомогу тим, хто її потребує.

 

«Ми кинули клич: регулярні донори виснажені, хто може - відгукніться! І люди, які ніколи не здавали кров раніше, прийшли. Причому для багатьох співробітників об'єднання це була не одноразова акція », - зазначає з гордістю Раїса Волжин.

 

В цілому ж, зараз у ПАТ «Сумське машинобудівне НВО» (СНВО) налічується понад 800 донорів. До того ж багатьох з них відзначено на державному рівні. Власне, 16 заводчан - Заслужені донори України (вони зробили більше 100 донаций). Ще троє можуть отримати такий статус в найближчій перспективі.

 

Дуже солідна чисельність і Почесних донорів-машинобудівників. В даний час їх уже 249 і на рахунку кожного - понад 18 л зданої крові та її компонентів (це більше 40 здачі крові).

 

Між іншим, дане звання шестеро заводчан приміряли на себе зовсім недавно. Серед них: слюсар-інструментальник Андрій Горяєв, казанярі Валерій Могильний та Ігор Литвиненко, слюсар-ремонтник Олександр Мусієнко, майстер Володимир Кольченко і слюсар механоскладальних робіт Віктор Петров.

 

«З початком Нового 2016 року продовжується і діяльність нашої донорської організації. Сумське машинобудівне НВО, як і в усі попередні роки, затвердив відповідне фінансування банку крові і додаткові соціальні пільги для донорів-заводчан. Зокрема, протягом 2016 року планують провести 24 забору крові, по шість кожен квартал. Всі донори, що беруть участь в акціях, отримують щоразу по 100 грн. допомоги, а також по одному додатковому дню до відпустки. Почесним донорам при виході на пенсію в якості заохочення у нас видаються два додаткові окладу, а лікарняний лист оплачується повністю, навіть якщо донори працюють на підприємстві нетривалий час. Передбачені, безумовно, і премії до професійних свят », - зазначає голова Товариства Червоного Хреста СНВО.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.dancor.sumy.ua/news/newsline/166098

 

Переглядів: 925 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024