Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 16 » Терористи захопили готель в центрі столиці Буркіна-Фасо: йде бій, десятки загиблих, є заручники (ВІДЕО)
11:25
Терористи захопили готель в центрі столиці Буркіна-Фасо: йде бій, десятки загиблих, є заручники (ВІДЕО)

 

ЗАХОПЛЕНО  ГОТЕЛЬ

 

 

 

Озброєні люди ввечері 16 січня напали на

чотиризірковий готель Splendid в центрі

столиці Буркіна-Фасо Уагадугу. До атаки

причетні ісламісти "Аль-Каїди".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вони захопили заручників. За попередніми даними, загинули близько 20 осіб. Спецпідрозділи Буркіна-Фасо почав штурм готелю. За даними ЗМІ, дві групи силовиків зайшли в готель через головний вхід, однак звуків пострілів не було чути. Джерела зазначають, що частина приміщення була охоплена вогнем.

 

 

ТАСС з посиланням на AFP передає: близько 8:30 за Києвом силовики зачистили три з п'яти поверхів готелю, звільнивши мінімум 63 заручників. Їм надав тимчасовий притулок тутешній Червоний Хрест, заявив кореспондент місцевої радіостанції "Омега".

 

 

 

 

На двох верхніх поверхах протистояння триває. За словами однієї з постраждалих, терористи цілеспрямовано атакували білих людей. Раніше очевидці повідомляли, що озброєні люди на якийсь момент вибігли з готелю, почали підпалювати автомобілі і стріляли в повітря. Потім до місця подій приїхали правоохоронці, між сторонами почалася перестрілка, після якої ісламісти ретирувалися назад в готель. 

 

 

 

 

 

За словами кореспондента AFP, що знаходиться на місці подій, з готелю долинали постріли і вибухи. У нападі брали участь як мінімум три людини, одягнені в тюрбани. На вулиці біля будівлі палахкотіли близько 10 машин. 

 

 

 

 

Терористична організація "Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба" (АКСМ) взяла на себе відповідальність за напад на чотиризірковий готель, повідомляє Reuters з посиланням на SITE Intelligence Group. 

 

 

Члени цього угрупування раніше оголосили джихад декільком країнам, серед яких була і Буркіна-Фасо. АКСМ була також причетна до захоплення заручників в готелі Radisson Blu в столиці Малі в листопаді 2015 року. Жертвами теракту тоді стали 20 людей, у тому числі шість росіян, три громадянина Китаю, два бельгійці, а також по одному громадянину США, Ізраїлю та Сенегалу. 

 

 

У готелі Splendid регулярно зупиняються представники ООН і громадяни з країн Заходу. Джерело AFP уточнило, що метою нападників також було кафе навпроти готелю, популярне серед іноземців. На місці працюють співробітники поліції, спецпідрозділу, а над готелем кружляє вертоліт правоохоронців. 

 

Телеканал France 24 повідомляє, що серед захоплених терористами заручників були європейці. 

 

Посол Франції в Буркіна-Фасо Жиль Тібо на своїй сторінці в Twitter охрестив події, що відбуваються в готелі, терористичним актом. "Це теракт. Уникайте цього району", - заявив він. 

 

 

У грудні в Буркіна-Фасо вперше за 28 років був обраний новий президент: ним став глава Народного руху за прогрес (НДП) Рок Марк Крістіан Каборе. Вибори, що відбулися, завершили перехідний період, що почався після відставки в жовтні 2014 під тиском народних протестів президента Блеза Компаоре, який стояв на чолі держави з 1987 по 2014 роки. 

 

 

Каборе відомий помірно лівими, соціал-демократичними поглядами. У минулому він був активним прихильником революційного режиму Тома Санкари, який правив у 1983-1987 роках.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.rus.newsru.ua/world/16jan2016/otelburkinafaso.html

 

Переглядів: 624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024