Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 18 » Яворівська РО ТЧХУ, що на Львівщині, встановила дружні контакти з колегами з Німеччини
22:50
Яворівська РО ТЧХУ, що на Львівщині, встановила дружні контакти з колегами з Німеччини

 

ПАРТНЕРСТВУ - МІЦНІТИ

 

 

 

 

Яворівська РО ТЧХУ, що на Львівщині,

вже давно встановила дружні контакти

з колегами з Німеччини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо раніше це були червонохрестівці з м. Умкірха, про що ми неодноразово писали (див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-10-12-101 ), то тепер такі ж зв'язки встановлені з працівниками Червоного Хреста Землі Саксонія-Ангальт – Магдебург. Днями з берегів Ельби прийшли Різдвяні подарунки у м. Яворів.

 

 

 

 

 

Отримавши їх, яворівчани на своїй сторінці у соцмережі Facebook написади: «Висловлюємо щиру подяку колегам з Червоного Хреста Німеччини – м. Магдебурга землі Саксонія-Ангальт Агнетенстр за отриману гуманітарну допомогу (милиці, ролатори, теплі речі) для переселених осіб, а також пільгових категорій населення нашого району. Особлива подяка голові організації, а також п. Надіі Пилипчук, та п.Гвіду Юрчику, завдяки яким було отримано допомогу».

 

 

Довідково:

 

 

Одне з найкрасивіших міст Саксонії-Анхальт - Магдебург - столиця землі і важливий річковий порт. Магдебург, вперше згадується в історичних хроніках в 805 р, налічує 246.000 жителів і є другим за величиною містом цієї федеральної землі.

 

Саксонія-Анхальт - земля в самісінькому серці  Німеччини. Вона простягнулась у місцевості Альтмарк, що межує на півночі з Нижньою Саксонією аж до вкритих виноградниками схилів пагорбів на річках Заале і Унструт (найпівнічніший виноробний район Німеччини).

 

Між ними розташовані родюча Магдебурзька рівнина і промислові регіони Галле і Біттерфельд. 300 км течії Ельби припадає на територію землі. На південному заході Магдебурзької рівнини підносяться гори Гарц, найвища вершина - Брокен (1142 м).

 

Земля славиться своїми значними природними заповідними зонами, наприклад, національний парк Хохгарц і резерват Ельби, де ще мешкають дикі бобри.

 

Тут знаходиться перший з побудованих в Німеччині готичних соборів. Він будувався з 1209 по 1520 роки і був освячений в 1361 р. В соборі знаходиться гробниця імператора Оттона I.

 

Найстаршою спорудою в місті є будівля монастиря "Унзер лібен фрауен", побудованого в 1160 г. На історичній Ринковій площі Галле (270.000) туристів приваблює собор, церква і Червона башта.

 

Саксонія-Ангальт як самостійна земля має досить коротку історію. Вона існувала лише з 1947 до 1952 року у складі НДР і знов була відновлена, після об'єднання Німеччини 3 жовтня 1990 року. Окремі регіони, що входять до неї, є старовинними культурними центрами Німеччини. 

 

Альтмарк, розташований на півночі, довгий час знаходився під владою Брандербурга. На півдні і сході домінувала Саксонія.

 

Земля Ангальт виникла ХІІІ ст. за часів правління асканійських князів і досягла культурного розквіту при князеві Ангальту-Дессау Леопольді ІІІ.

 

Російська імператриця Катерина ІІ була родом з Анхальту-Цербсту. Її родич генерал Віктор Амадей принц Ангальт - Бернбург відзначився в ході приєднання Південної України під час російсько – турецької війни.

 

Герцог Фердинанд заснував на Півдні України ангальтську сільськогосподарську колонію. За правління його брата, герцога Гайнріха, колонія отримала назву Асканія-Нова.

 

 

 

Фото – прес-служби Яворівської РО ТЧХ

Олександр Апостолюк,

волонтер Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 621 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 09:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024