Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 22 » Комплексна перевірка Київської МО ТЧХ України у 2015 році (ВІДЕО)
19:38
Комплексна перевірка Київської МО ТЧХ України у 2015 році (ВІДЕО)

 

ПЕРЕВІРКА  ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

 

 

 

У процесі першого етапу комплексної перевірки

Київської міської організації ТЧХУ були виявлені

випадки неправильної звітності, які вимагають

додаткового вивчення та опрацювання.

 

 

 

 

 

 

 

 

На Президії Правління ТЧХУ від 22 січня було прийнято рішення продовжити перевірку Київської міської та обласної організацій з широким залученням до неї представників недержавних установ.

 

Окремо, засіданням Президії Правління було прийнято Постанову скликати розширене засідання Київської міської організації та ініціювати скликання правлінь Деснянської, Солом’янської та Шевченківської районних організацій.

 

Іншим обласним організаціям було рекомендовано самостійно прийняти рішення щодо перевірки діяльності своїх районних та міськрайонних організацій з залучення незалежних експертів та переходити на електронний облік документації.

 

Що стосується ситуації в Одеській обласній організації ТЧХУ, то призначена та діє комісія за участі незалежних експертів, що працюють у ній на волонтерських засадах. Склад комісії затверджено Президією ТЧХУ у грудні 2015 року. ТЧХУ дуже відповідально ставиться до того, що відбувається по цьому питанню і буде інформувати громадськість щодо перебігу подій.

Також прийнято рішення про проведення міжнародного незалежного аудиту.

 

 

Підсумків роботи ТЧХУ у 2015 році

 

Станом на кінець 2015 кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) складає більш ніж 1,5 млн. осіб. Місця найбільшої концентрації ВПО розташовані на Сході країни, в регіонах, що межують з конфліктними територіями, Києві та Київській області.

 

Гуманітарна допомога була надана близько 1 млн. осіб, що постраждали в результаті конфлікту, включаючи ВПО:

 

- Луганська область – 229 360 осіб;

- Донецька область – 222 105 осіб;

- Дніпропетровська та Харківська області – 236 455 осіб;

 

Шість областей України, де зосереджена найбільша кількість ВПО: допомога була надана близько 200 000 осіб.

 

Також в 16 обласних організаціях ТЧХУ, де кількість ВПО не така велика, була надана допомога близько 50 000 осіб.

 

За весь період ТЧХУ отримали близько 14 млн. швейцарських франків в рамках багатостороннього та двостороннього співробітництва, що дозволило забезпечити вразливі категорії населення продуктовими і не продуктовими наборами та ваучерами, предметами домашнього побуту, медичними ваучерами, гігієнічними наборами, іншим.

 

 

Довідково:

 

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) звернеться по допомогу до правоохоронних органів, якщо не зможе впоратися з перевіркою після розслідування Слідства.інфо про корупцію в організації.

 

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю, 22 січня, заявив президент ТЧХУ Іван Усіченко.

 

"На тлі того великого обсягу роботи, який виконують організації Червоного Хреста, мені соромно і прикро, що ми опинилися в такій ситуації. Продовжується перевірка Київської міської організації, Київської обласної організації, яка триватиме тиждень чи два. У випадку, якщо ми з цим не справимося, бо в нас сищиків немає, значить,  займатимуться правоохоронні органи", - сказав Усіченко.

 

Президент ТЧХУ додав, що ніколи не захищав тих, хто чинить зловживання, і не прощав помилок, які  шкодять справі надання допомоги незахищеним верствам населення.

 

"Я розумію завдання журналістів. Ви нам допомогли. Я думаю, що ми не будемо покривати абсолютно ці питання (щодо можливих фактів корупції. - Ред.), - запевнив Усіченко.

 

Він поінформував, що сьогодні відбулося засідання президії Товариства, на якому всі керівники обласних організацій  і  члени президії засудили виявлені журналістами факти  і запевнили у готовності виправити ситуацію. 

 

"Прийнята постанова для покращення цієї роботи. Через тиждень-два буде проведено правління Київської міської організації Червоного Хреста і районних (Деснянської, Солом'янської та Шевченківської. - Ред.) організацій, де є ці порушення або зловживання", - зазначив Усіченко.

 

Нагадаємо, у програмі "Слідство. Інфо" від 13 січня йшлося про те, що окремі представники Червоного Хреста продають гуманітарну допомогу, яка повинна надаватися людям безкоштовно, беруть гроші за медичні курси, та про інші порушення.  Про це спочатку почали писати у соцмережах волонтери організації, а потім ці факти підтвердилися під час журналістського розслідування.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1278

 

Переглядів: 594 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024