Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 24 » Правовий всеобуч у Львові: просвітницькі школи у сфері медичного права
11:22
Правовий всеобуч у Львові: просвітницькі школи у сфері медичного права

 

ПРАВА  ЛЮДИНИ - У СФЕРІ  ОХОРОНИ  ЗДОРОВ'Я

 

 

 

                                          

                                          У Львові починають діяти просвітницькі  

                                   школи  у сфері медичного права

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львівський обласний благодійний фонд «Медицина і право», кафедра медичного права факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Асоціація шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні (ASPHER) за експертного сприяння Всеукраїнської громадської організації «Фундація медичного права та біоетики України», Українського лікарського товариства у Львові та Комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації та підтримки Міжнародного фонду «Відродження» проводитимуть правопросвітницькі заходи (школи) у м. Львові.

 

 

З 25 до 27 січня 2016 р. на базі готелю «Львів» відбуватиметься воркшоп для викладачів курсу «Медичне право України» медичних і юридичних вищих навчальних закладів України на тему «Лідерство у сфері громадського здоров’я та прав людини у сфері охорони здоров’я».

 

Метою заходу є ознайомлення учасників з теорією лідерства та сприяння у набутті практичних навиків у цій царині.

 

 

 

 

 

 

Воркшоп проводитиме професор Катажина Чабановська, доктор філософії в галузі громадського здоров'я, керівник програми управління і лідерства у сфері європейського громадського здоров’я Маастріхтського університету (Маастріхт, Нідерланди), член Правління ASPHER, експерт ВООЗ з питань лідерства у сфері громадського здоров'я.

 

До участі в заході долучаться представники численних ВНЗів України для опанування теоретичних засад лідерства, з’ясування потреб подальшого навчання з питань лідерства та розповсюдження отриманої інформації на власних навчальних теренах.

 

 

З 27 до 29 січня 2016 р. на базі готелю «Львів» відбуватиметься школа управління у сфері охорони здоров’я для депутатів місцевих рад, представників Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, організаторів охорони здоров’я, представників професійних громадських організацій у сфері охорони здоров’я.

 

Метою заходу є підвищення рівня управлінських знань і майстерності, удосконалення лідерських навиків у сфері громадського здоров’я та прав людини у сфері охорони здоров’я, розкриття ключових засад реформування і новацій у системі охорони здоров’я, зокрема фінансування цієї галузі, а також обмін досвідом і ознайомлення із зарубіжними надбаннями в цій царині.

 

У межах заходу відбуватиметься одноденний воркшоп на тему «Лідерство у сфері громадського здоров’я та прав людини у сфері охорони здоров’я».

 

 

Контактні особи:

Сенюта Ірина - 0676707033

Терешко Христина - 0677313035

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

Продовжується збір підписів під Петицією, адресованою Президентові України, автором якої є Сенюта Ірина Ярославівна, к.ю.н., доцент, завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького, Ph.D, адвокат, президент юридичної фірми «MedLex», член Дорадчої ради при Комітеті Верховної Ради з питань охорон здоров’я, член Всесвітньої асоціації медичного права (WAML), головний редактор журналу «Медичне право», директор видавництва ЛОБФ «Медицина і право», член Президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

 

Як ми уже повідомляли, у Петиції висловлено прохання забезпечити підготовку та внести до Верховної Ради України проект закону щодо ратифікації Факультативного протоколу до Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права від 10.12.2008 р., з метою створення умов для ефективного забезпечення прав людини крізь призму нового міжнародного механізму.

 

 

На сьогоднішній день її підписала 51 особа. Підписанти чітко усвідомлюють, що проблеми, підняті  автором у Петиції, стосуються кожного громадянина України, створюють правову базу європейського зразка. Нагадуємо адресу цього документа - https://petition.president.gov.ua/petition/18640

 

 

До завершення збору підписів залишився 51 день. Якщо ця Петиція набере 25 тисяч голосів, можна сподіватися, що права людини в Україні отримають міцну юридичну базу, підкріплену міжнародними угодами. Кроки демократії в Україні стануть швидшими, більш певними, як і належить при орієнтації на Євроінтеграцію.

 

 

 

Фото – www.healthrights.org.ua

За джерелом:

http://healthrights.org.ua/spisok-zakhodiv/zakhid/article/pravoprosvitnicki-shkoli-u-sferi-medichnogo-prava/

 

Переглядів: 690 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024