Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 26 » Як рятують від холоду запорізьких бездомних
14:33
Як рятують від холоду запорізьких бездомних

 

ДОПОМАГАЮТЬ  ПЕРЕЗИМУВАТИ

 

 

 

 

На сьогоднішній день в області відкрито

292 стаціонарних пункти обігріву для допомоги

людям без певного місця проживання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі пункти - діючі. До них звертаються як бездомні, так і ті, хто просто задовго знаходився надворі і дуже замерз.

 

 

 

 

Про це в ході відвідин одного з таких пунктів в районі Малого ринку в Запоріжжі розповіла начальник сектору взаємодії із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Запорізькій області підполковник служби цивільного захисту Юлія Баришева.

 

 

 

 

Частина пунктів обігріву знаходиться при лікарнях та фельдшерсько-акушерських пунктах області. Крім того, на території регіону діють і мобільні пункти обігріву.

 

 

 

 

- Якщо говорити про мобільних пунктах обігріву, то на сьогоднішній день таких в області відкрито зо три. Один з них працює в Запоріжжі, два - Мелітополі, - сказала Юлія Баришева.

 

 

 

 

З початку настання холодів в пункти обігріву за допомогою звернулося близько трьох тисяч чоловік. Тільки в Запоріжжі в такі пункти щодня звертається від 50 до 70 осіб, зазначила Юлія Баришева.

 

 

 

 

- Люди отримують не тільки гаряче харчування, але і при необхідності допомога психологів. Якщо є звернення про інші види допомоги, наприклад, якщо людина втратила паспорт, то в цьому випадку теж допомагаємо вирішити ці питання, - зазначила вона.

 

 

 

 

Зараз підрозділи ДСНС в Запорізькій області готові виставити ще 8 мобільних пунктів обігріву на обласні траси, якщо в цьому виникне необхідність. Один з таких пунктів був встановлений біля Каховського водосховища, в місці масового скупчення рибалок.

 

 

 

 

На деяких пунктах обігріву завдяки сприянню Червоного Хреста забезпечується гаряче харчування. Також в цьому питанні допомагають небайдужі жителі області. У ДСНС просять усіх, хто має таку можливість, надати посильну допомогу бездомним продуктами харчування і теплими речами.

 

 

 

 

За словами представників Червоного Хреста, на території Запоріжжя зараз діють 6 пунктів видачі гарячого харчування. Кожен день цією послугою користуються близько 300 осіб, каже Надія Божок, заступник голови обласного Товариства Червоного Хреста України. Всього ж така програма з гарячого харчування працює вже 12 років. Цього року вона фінансується з міського бюджету. Вартість одного обіду становить 12 грн.

 

 

Фото – www.reporter-ua.com

За джерелом:

http://reporter-ua.com/2016/01/25/284000_kak-spasayut-ot-holoda-zaporozhskih-bezdomnyh-foto

 

 

 

Переглядів: 828 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024