Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 27 » Школи Львова припинили навчання через епідемію грипу
10:05
Школи Львова припинили навчання через епідемію грипу

 

ПЕРЕРВА  ТРИВАТИМЕ  ТИЖДЕНЬ

 

 

 

У середніх загальноосвітніх закладах Львова

і позашкільних навчальних закладах тимчасово

припинено навчання. Таке рішення прийняли 

під час засідання Комісії з питань техногенно-

екологічної безпеки і надзвичайних

ситуацій Львівської міськради 26 січня.

 

 

 

 

 

Відтак навчання у школах припиняється із 27 січня до 2 лютого, включно.

 

 

Т.в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Хонько зазначила, що відвідуваність у школах зараз є нормальна, однак кількість хворих дітей зростає. Станом на сьогоднішній ранок 15,8% школярів не прийшли на навчання, із них за хворобою 13,43%. Водночас карантин оголошують, коли рівень захворювання школярів сягає 20%. 

 

 

З понеділка чиновники будуть моніторити рівень захворюваності. Після чого, приймуть рішення щодо продовження обмеженнь або відновлення навчання. 
 


За їі словами, школярі не відпрацьовуватимуть пропущені уроки, а вивчатимуть програму за ущільненим графіком. Тобто замість двох уроків з певної теми, учні матимуть один. 

 

 

«Враховуючи те, що динаміка статистичних показників захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, у тому числі грип, щодня збільшується, комісія прийняла рішення, як один з запобіжних засобів, припинити навчання в наших школах», - заявив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

 

 

За словами головного державного санітарного лікаря Львова Віктора Винара, з 18 до 24 січня у Львові захворіло 6030 осіб, що на 1469 осіб більше, ніж попереднього тижня. Однак санітарний лікар стверджує, що епідемпоріг не перевищено.

 

 

«Інтенсивний показник на 10 тис. склав 80,3, тобто епідемічний поріг для даного тижня не перевищений. Але якщо візьмемо вікову групу дітей 3-6 років, у нас є перевищення епідпорогу в 1,2 рази. Вікова група 7-14 років – перевищення в 1,8 рази. Це насторожує, що захворюваність на ГРВІ, у тому числі на грип, не зменшується, а має тенденцію до зростання. Таким чином, мною було підготовлено рекомендаційний лист на ім’я міського голови про введення обмежувальних заходів щодо проведення навчального процесу в школах», - наголосив Віктор Винар.

 

 

Володимир Зуб нагадав львів'янам про елементарні заходи, які допоможуть вберегтися від грипу та застуди. 

 

 

«Насамперед, треба частіше мити руки, особливо після відвідання громадських місць, місць з великим скупченням людей, транспорту, супермаркетів. Треба тепло одягатися і слідкувати за тим, щоби не переохолодитися. Грип починається не з голови, а з переохолоджених мокрих ніг. Треба намагатися вживати вітамінізовану їжу: фрукти, часник, цибулю, калину, малину. Треба мати повноцінний відпочинок, повноцінне харчування. Треба правильно поводитися, якщо є перші ознаки захворюваності. Не можна прикривати при кашлі рот рукою, треба користуватися хустинкою або кашляти в рукав, щоб інфекція не потрапляла на руки. При перших симптомах захворювання треба починати лікування, звернутися до лікаря і не йти на роботу, щоб не інфікувати колег. Якщо діти захворіли, їх не треба вести в садочок, як би важко не було, щоб дитина не інфікувала інших здорових дітей», - розповів Володимир Зуб.

 

  

Нагадаємо, 26 січня, медики рекомендували оголосити у Львові карантин. Загалом в Україні вже оголосили епідемію грипу.

 

 

В області вже зареєстровано два летальні випадки, причиною яких став грип. Перший випадок стався у Червонограді, там померла 79-річна жінка. Другий – у Сколівському районі, там померла 48-річна жінка.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?shkoli_lvova_pripinili_navchannya_cherez_epidemiyu_gripu&objectId=1380484

 

Переглядів: 566 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024