Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 27 » Благодійники з фонду Максиміліана-Кольбе-Верк із Німеччини – знову побували у Львові
21:17
Благодійники з фонду Максиміліана-Кольбе-Верк із Німеччини – знову побували у Львові

 

СВЯТО  ДЛЯ  ЗНЕДОЛЕНИХ

 

 

 

Червоний Хрест і Церкву єднають діла милосердя.

Як знаємо, перед католицьким Свят-Вечором

Папа Франциск запрошує до себе у гості жебраків,

що просять милостиню на площі св. Петра

у Ватикані.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цим шляхом милосердя ось який уже рік йдуть і представники німецької християнської спільноти з Фундації Максиміліана-Кольбе-Верк, котрі знову у Львові. 

 

 

 

 

 

 

Так, наприклад, 4 січня вони влаштували у львівському ресторанів "Еліта" святковий  обід для підопічних Медико – Соціального  Центру Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Запрошено було 40 осіб, колишніх в'язнів фашистських концтаборів та гетто, а також сталінських ГУЛАГів.

 

 

 

 

 

 

До Львова прибули волонтери організації Максиміліан-Кольбе-Верк: пані Урсула Фокс, Ева Тонацька, Магдалина Катуш з приємною місією. Починаючи з святкового  передріздв'яного обіду в ресторані "Еліта", де гостинно зустріли людей похилого віку та приділили особливу увагу нашим поважним за віком підопічним, яких було 40 осіб, за що ми сердечно дякуємо директору ресторану пані Вікторії, адміністратору пані Антоніні та всьому дотичному до цього заходу колективу. Волонтери з Німеччини, працівники ТЧХ  надзвичайно вдячні за гостинність ресторану "Еліта".

 

 

 

 

 

 

Також була проведена відпочинково-оздоровча акція для 20 осіб в санаторії  "Весна" у м.Трускавець, де також персонал готелю та їдальні ішов назустріч нашим підопічним.

 

 

 

 

 

 

Різдвяну вечерю наші підопічні  провели всі разом, за одним сімейним столом - столом поваги і дружби. На столі їдальні санаторію, як вдома , все святково, все в українських  різдвяних традиціях -  кутя, пампухи, вареники, гриби - все смачне, завдячуючи працівникам їдальні та її завідуючої пані Ользі Василишин.

 

 

 

 

 

 

Ще доброта і  милосердя не померли в Україні, на цих якостях тримається світ, так і директор санаторію Юрій Лукович і менеджери Лідія Перцева та Наталя Лисогор - всі з душевною теплотою, повагою до віку, віднеслись до людей, які пройшли в Другій світовій війні нечувані знущання та тортури, а зараз теплота і душевність наших краян зігрівають душу і серце,що продовжує їх життя.

 

 

 

 

 

Програма відпочинкова була  наповнена додатковими заходами на концерти, в дельфінарій , який дехто з старших людей, проживши до 80-90років, бачив  вперше в житті, і вони, як діти,  раділи цьому видовищу - дійсно психологічна реабілітація для дорослих та дітей. Приємно. що пані Марчук Анна, директор дельфінарію, зробила знижку на білети для нашої групи.

 

 

 

 

 

 

Ми вдячні всім трускавчанам, які нас приймали і зробили оздоровлення психологічно позитивним. Щоденно, щогодинно волонтери МКВ та працівники Червоного Хреста приділяли увагу відпочиваючим, спільно проводили вільний час.

 

 

 

 

 

 

Звичайно, що організацію всіх заходів та опіку над підопічними разом з волонтерами МКВ, взяла на себе Львівська обласна організація ТЧХ та безпосередньо медико-соціальний центр , але все стало здійсненим, завдячуючи фінансуванню цього проекту благодійною організацією Максиміліан - Кольбе Верк, де керівниками: голова Вольфган Гестер та Данута Конечни - координатор проектів в центральній та східній Європі.

 

 

 

 

 

 

Вони були і є щедрими, коли мова йде про наших знедолених. На різдвяний відпочинок для 20 підопічних та різдвяні подарунки для 40 осіб вони виділили в цьому році 190 тисяч гривень, за що їм низький уклін.

 

 

 

 

 

 

Фото - автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 855 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024