Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Січень » 29 » Порадня Галини Піскоровської – патронажної медичної сестри Червоного Хреста: Як підвищити імунітет
15:30
Порадня Галини Піскоровської – патронажної медичної сестри Червоного Хреста: Як підвищити імунітет

 

ІМУНІТЕТ –  НАШ ЗАХИСНИК

 

 

      

 

 

 

       Патронажна медична сестра Червоного Хреста

       Галина Піскоровська під час епідемії грипу в Україні

       радить дотримуватися певних правил, щоб підвищити

       свій імунітет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Потепління підсвідомо спонукає нас одягнутися легше, "забути" про шапку і заходи антигрипозної безпеки.

 

А саме в цей період вологої погоди, дефіциту сонячного проміння, шанси застудитися і захворіти - збільшуються.

 

Як зазначають авторитетні лікарі-інфекціоністи, запобіжні заходи повинні посилити імунний захист і є універсальними адаптогенами, а саме:

 

- Щоденний рух, наприклад - прогулянки в прискореному темпі, вправи, біг.

- Достатній сон (7-9 годин).

- Відмова від куріння.

- Медитація. Достатньо 15 хвилин релаксації.

- Спілкування з приємними людьми.

 

Їжа та імунітет

 

В харчуванні мають бути представники трьох груп продуктів.

 

1. Адаптогени, які допомагають організму пристосуватись до стресових ситуацій.

 

 - Зелений чай та чай мате: 2-3 чашки в день. Якщо ви не є любителем цього напою, його можна поєднати із чорним чаєм. Пити без цукру.

- Пилок: 1 неповна чайна ложка суміші з медом (в пропорції 1:1) двічі в день.

 

2. Білкові продукти, необхідні для роботи імунної системи.

 

 - Яйце варене "нам'яко": 1-2 шт в день

- Кисломолочні напої: 1 склянка в день. Можна поєднати із замороженими ягодами малини, смородини, чорниці.

- Супи на нежирному бульйоні. Закладати овочі - картоплю, капусту всіх сортів, моркву, гарбуз, селеру, в киплячу воду, варити під кришкою на слабкому вогні, в кінці додати зелень. Не засмажувати.

 

 

3. Прянощі

 

Вони подразнюють слизову оболонку носа, горла, стимулюють місцевий імунітет, багаті фітонцидами. Важливо не "переборщити".

 

 - Гвоздика. 1-2 квіточки додавати в чай, узвар, настій шипшини.

- Цибуля. 1/4 невеликого розміру цибулини в день.

- Часник. 2-3 зубці в день.

- Хрін. Традиційно поєднується з вареним буряком та лимонним соком.

- Імбир. Розмір з горошину на склянку окропу (зеленого чаю).

- Куркума. 1 чайна ложка у всі страви протягом дня.

 

Пригнічують імунітет

 

 - Цукор. Бактерії атакують імунні клітини і вони гірше справляються зі своєю роботою.

- Смажена їжа. Погіршує стан клітинних мембран, робить іх більш чутливими до інфекцій.

 - Алкоголь. Алкоголь погіршує детоксикаційну функцію печінки.

 

Ставтеся до всього по-філософськи, зберігайте почуття гумору, і беріться до профілактичних заходів задовго до хвороби.

Бажаю усім – доброго здоров'я!

 

 

Фото – І.Апостолюк

Галина Піскоровська,

патронажна медична сестра Червоного Хреста

Переглядів: 621 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 10:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024