Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 1 » Мелітопольських волонтерів вчили боротися зі страхами
14:08
Мелітопольських волонтерів вчили боротися зі страхами

 

СТРАХ  МАЄ  ВЕЛИКІ  ОЧІ

 

 

 

 

 

Мелітопольських волонтерів Червоного Хреста

та інших благодійних організацій вчили боротися

зі страхами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького пройшов тренінг, на якому волонтерів знайомили з методами боротьби зі страхами і панічними настроями, а ще вчили налагоджувати відносини з журналістами.

 

Своїми знаннями з добровільними помічниками захисників Вітчизни ділилися столичні фахівці.

 

Організацію тренінгу взяли на себе дві організації - Науково-методичний центр освіти дорослих МДПУ та Інститут демократії імені Пилипа Орлика (Київ). Проводили його - медіаексперт, виконавчий директор столичного інституту Світлана Єременко і соціальний психолог, радник Міністерства оборони України, письменник, публіцист Олег Покальчук .

 

 

 

 

 

 

Слухачами стали волонтери Червоного Хреста, громадських організацій: "Побратим", "Соціальний фонд", "Надія", "Моє майбутнє", "Лебедушка", а також журналісти та представники Мелітопольського територіального центру соціального обслуговування.

 

Соціальний психолог Олег Покальчук розповів про психологічні аспекти спілкування з пораненими, сім'ями загиблих, переселенцями, інвалідами.

 

Психолог пояснив, що таке страх і чому важливо розуміти його природу, адже часто саме він лежить в основі психологічних розладів, посттравматичного синдрому та емоційного "вигорання" самих волонтерів. Тренер відзначив важливість дотримання особистої безпеки волонтерів, порадив, як не пропустити небезпечні симптоми й зберегти власне здоров'я.

 

 

 

 

 

 

- Люди, котрі часто знаходяться і на лінії фронту, і в бойових частинах, відчувають емоційні травми, - констатував Олег Покальчук. - Вони переживають за долю країни так само сильно, як і бійці, що її захищають. Вони "вигорають". Потім - самі потребують психологічної допомоги, оскільки ці люди частину свого тепла постійно віддають іншим, їм потрібно це якось в собі поповнити.

 

Під час другої сесії Олег Покальчук розповів про інформаційну специфіці сучасної війни. Пояснив, як ставитися до різного роду інформації про різні події, як розрізняти агітацію і пропаганду противника і протидіяти їм.

 

У свою чергу медіаексперт Світлана Єременко порадила волонтерам перед спілкуванням з пресою подумати про інформаційний привід, і зрозуміти, чому те, що ви хочете повідомити суспільству, є важливим і цікавим.

 

Також медіаексперт порадила, як правильно вибрати формат спілкування і підготуватися до брифінгу, прес-конференції, круглого столу.

 

Також Світлана Єременко запропонувала учасникам тренінгу відповісти на питання: чи етично фотографувати тяжкопоранених, майже оголених бійців, що знаходяться без свідомості, і викладати ці фото в соціальні мережі?

А потім зазначила, що військовослужбовці деколи болісно сприймають таке втручання в їх особисте життя і порадила шукати інші шляхи збору коштів, які не принижували би поранених і не порушували їх прав.

 

Торкнулася тренер і теми публікацій про переселенців, які також не завжди бувають витримані й толерантні, у тому числі і з вини волонтерів. Тож Світлана Єременко закликала присутніх завжди пам'ятати про те, що ці люди і так багато пережили, і потрібно намагатися не збільшувати їх страждань .

 

 

Фото - прес-служби Науково-методичного центру освіти дорослих МДПУ

За джерелом:

http://iz.com.ua/zaporoje/90441-gotovo-melitopolskih-volonterov-uchili-borotsya-so-strahami.html

 

Переглядів: 553 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024