Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 3 » 27-29 січня у Львові відбулася Школа управління у сфері охорони здоров’я
23:56
27-29 січня у Львові відбулася Школа управління у сфері охорони здоров’я

 

ОПАНУВАТИ  МЕДИЧНЕ ПРАВО

 


       

       У м. Львові відбулася  Школа управління

       у сфері охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей захід був проведений Львівським обласним благодійним фондом «Медицина і право», кафедрою медичного права факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Асоціацією шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні (ASPHER) за експертного сприяння Всеукраїнської громадської організації «Фундація медичного права та біоетики України», Українського лікарського товариства у Львові та Комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації та підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

 

 

 

 

 

Відкрила захід і виступила з вітальним словом Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», член президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова, яка наголосила, що метою організаторів заходу є підвищення рівня управлінських знань і майстерності, удосконалення лідерських навиків у сфері громадського здоров’я та прав людини у сфері охорони здоров’я, розкриття ключових засад реформування і новацій у системі охорони здоров’я, зокрема фінансування цієї галузі, а також обмін досвідом і ознайомлення із зарубіжними надбаннями в цій царині. 

 

Слова вітання лунали і від проректора з лікувальної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, професора Андрія Базилевича, який зазначив, що проведення таких навчальних шкіл доречно зробити систематичним, адже в умовах змін в охороні здоров’я необхідно мати доступ до нової інформації, бути готовим до викликів практики, а також підкреслив, що ідея організації школи управління зародилась в Українському лікарському товаристві у Львові та за допомогою партнерів змогла бути втілена в життя

 

 

 


 

 

 

Цільовою аудиторією заходу були депутати місцевих рад, представники Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, організатори охорони здоров’я, представники професійних громадських організацій у сфері охорони здоров’я. 

 

 

 

 

 

 

У межах заходу проходив  спеціалізований воркшоп «Лідерство у сфері охорони здоров’я», який провела доктор філософії в галузі громадського здоров'я, доцент кафедри міжнародного здоров'я Факультету медицини і природничих наук Маастріхтського університету (Маастріхт, Нідерланди), експерт ВООЗ з питань лідерства у сфері громадського здоров'я, професор Катажина Чабановська.

 

 

 

 

 

 

Окрім цього відбувалися майстер-класи, воркшоп, презентації, цікаві зустрічі, нові знайомства, започаткування нових проектів.

 

До читання лекцій була залучена також професор Анна Мокрицька, яка веде таку  Школу в Інституті громадського здоров'я Факультету медичних наук Медичного коледжу Ягелонського університету (Краків, Польща).

 

Професор Чабановська висвітлила питання лідерства у сфері громадського здоров’я та прав людини у сфері охорони здоров’я, а професор Мокрицька поділилась досвідом реформи системи охорони здоров’я в Польщі.

 

 

 

 

 

 

Перед учасниками заходу виступили також представники Полтавського юридичного інституту: завідувач кафедри цивільного, господарського та екологічного права, доктор юридичних наук Віталій Пашков та асистент цієї ж кафедри, кандидат юридичних наук Андрій Олефір.

 

Віталій Пашков розкрив господарсько-правовий статус комунальних закладів, а також обговорив з учасниками проблематику проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад у комунальних закладах охорони здоров’я, що є особливо гострим питанням в умовах сьогодення.

 

Андрій Олефір приділив увагу тематиці конкурсних торгів у сфері охорони здоров’я, новелам законодавства у цьому аспекті.

 

Окрім цього, Владислава Бронова, консультант з юридичних питань організації охорони здоров’я, розкрила учасникам заходу питання фінансово-організаційних засад управління охороною здоров’я, а Ніна Чала, керівник Школи громадського здоров’я Києво-Могилянської академії, висвітлила питання інституційного розвитку як базису для забезпечення функціонування механізму фінансування охорони здоров’я.

 

Також було висвітлено ще одне важливе питання - професійне вигорання та методи протидії цьому, яке окреслювала експерт психолог-психотерапевт, головний експерт з психолого-реабілітаційних заходів Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Зоряна Кошулинська.

 

 

 

 

 

Навчальні заходи з медичного права впродовж трьох днів були насиченими, активними та цікавими для всіх учасників. Адже учасники школи активно долучались до дискусій, вирішення завдань та обговорення доповідей. 

 

 

 

 

 

 

Такі заходи сприяють підвищенню рівня управлінських знань і майстерності, удосконалюють лідерські навики у сфері громадського здоров’я та прав людини у цій галузі, розкривають ключові засади реформування і новацій у системі охорони здоров’я, зокрема її фінансування, дають можливість  обмінюватися  досвідом і ширше знайомитися із зарубіжними надбаннями в цій царині.

 

 

 


 

 

 

Учасники Школи отримали сертифікати, які вручила кожному голова оргкомітету, автор підручників, альманахів і монографій з медичного права Ірина Сенюта. 

 

 

 

 

 

 

 

Захід був сповнений яскравими експертами, допитливим учасниками, плідними дискусіями та налагодженням нової цікавої співпраці.

 

 

 

Фото – прес-служб ДОЗ  ЛОДА та ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» 

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4821.html

 

 

Переглядів: 585 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024