Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Рівненські рятувальники і Червоний Хрест навчали школярів правилам безпеки
11:26
Рівненські рятувальники і Червоний Хрест навчали школярів правилам безпеки

 

УРОКИ  БЕЗПЕКИ

 

 

 

Рівненські рятувальники і Червоний Хрест 

навчали школярів безпеки при виявленні

боєприпасів, а також надавати першу

невідкладну допомогу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 10 лютого, рятувальники ГУ ДСНС у Рівненській області спільно з працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Червоним Хрестом провели роз’яснювальну роботу з учнями загальноосвітніх навчальних закладів сіл Спасів та Мізоч Здолбунівського району. Все це входить у функції сформованого тут "Мобільно-консультаційного соціального пункту", який обєднав під своїм дахом ці організації.

 

Піротехнік аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління ДСНС продемонстрував школярам макети вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, котрі найчастіше зустрічаються на Рівненщині. Розповів про смертельну небезпеку, яку несуть в собі застарілі боєприпаси та нагадав основні правила безпеки при виявленні та поводженні з ними.

 

Окремо дітям розповіли про діючий в області режим підвищеної готовності та їхні дії при виявленні підозрілих предметів. Також учні дізналися про роботу рівненських саперів на Сході України по розчистці звільненої території від сучасних боєприпасів.

 

Кожен учень мав змогу приміряти на собі восьми кілограмовий бронежилет та шолом в якому працюють піротехніки під час виконання бойових завдань.

 

Школярам нагадали основні правила пожежної безпеки під час експлуатації побутових електроприладів, газового та пічного обладнання, наголосили на недопущенні пустощів з вогнем і піротехнічними виробами.

 

Рятувальники продемонстрували дітям вогнегасники, розповідаючи про їх види, методи застосування та техніку безпеки при користуванні, надали змогу застосувати вуглекислотний та порошковий вогнегасники на гасіння умовної пожежі.

 

Представники Здолбунівської районної організації Товариства Червоного Хреста України на навчальному манекені продемонстрували елементи першої долікарської допомоги постраждалим та дали змогу кожному бажаючому практично відпрацювати елементи непрямого масажу серця і штучної вентиляції легенів.

 

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук: «Робота з підростаючим поколінням, щодо дотримання правил безпечної життєдіяльності, дозволить запобігти нещасним випадкам з дітьми в майбутньому, а це, в свою чергу, допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я».

 

 

Фото – www.ritm.tv

За джерелом:

http://ritm.tv/news/34080/

 

Переглядів: 517 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024