Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Православні і греко-католики святкують сьогодні Стрітення Господнє
09:06
Православні і греко-католики святкують сьогодні Стрітення Господнє

 

 

ЗАВЕРШЕННЯ  РІЗДВЯНОГО  ЦИКЛУ

 

 

       

       15 лютого християни Східного Обряду

       відзначають Православне Стрітення Господнє,

       передає УНН.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У цей день втілене Слово Боже з’явилося на землю, і це чудове явище побачило кілька людей. Одним з них виявився старець Симеон. Йому було обіцяне життя до того часу, поки він не побачить на власні очі Христа Господнього.

 

Саме Симеон передрік народження Сина Господнього Марією. Однак старець хотів знищити своє пророцтво, оскільки не міг зрозуміти, як непорочна дівиця народить дитину. Тоді до нього з’явився Ангел і сказав, що треба вірити, і тоді Симеон побачить Сина Божого.

 

Коли Спасителя принесли в храм після сорока днів життя, Симеон побачив Дитятко, і після цього Господь забрав його до себе.

 

Свято Православного Стрітення Господнього вчить нас тому, що Бог завжди вірний своїм словам. Він пообіцяв Адаму і Єві надіслати рятівника для їх роду, так і сталося.

 

Також Православне Стрітення Господнє - це свято, яке закликає всіх жадати правди і справедливості, оскільки саме для цього приходять люди в цей світ.

 

 

Довідково:

 

За народним повір'ям, у цей день зустрічаються зима і весна.

Сьогодні усі християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє. У народному побуті цей день здавна сприймається як зустріч зими з весною. У день Стрітення Господнього в церквах, за традицією, освячуються свічки, - інформує ТСН.

Традиція ця походить зі стародавнього звичаю влаштовувати в день Стрітення хід містом із запаленими світильниками (на зразок хресного ходу). Існує також повір'я, що ці свічки охороняють житло від удару блискавки. Коли в цей день приходили із церкви додому, то запалювали свічку.

За народними віруваннями, це захищало дім та майбутній урожай. Освячену цього дня у церкві воду використовували проти "пристріту". Нею кропили тварин і людей.

Свято відзначають у пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до єрусалимського храму Ісуса Христа на 40-й день після народження. Адже згідно із тодішніми законами, кожне перше немовля чоловічої статі належало Богові, і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження.

За народними повір'ями, в цей день "зима весну зустрічає, заморозити її хоче, та сама лиходійка від свого хотіння тільки потіє". Зазвичай в цей день ворожили, виставляючи тарілку із зерном на ніч надвір (якщо вранці роса - врожай, нема роси - погана ознака).

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1547150-pravoslavni-khristiyani-sogodni-svyatkuyut-stritennya-gospodnye-1

Переглядів: 598 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024