Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 17 » Мистецтво і милосердя: Львівська національна академія мистецтв перетворилася на великий виставковий зал (ВІДЕО)
16:07
Мистецтво і милосердя: Львівська національна академія мистецтв перетворилася на великий виставковий зал (ВІДЕО)

 

ПАМ'ЯТНИК  ВОЛОНТЕРАМ - ОБРАЗ  САМОПОЖЕРТВИ

 

 

 

Впродовж цього тижня, з 15 до 19 лютого,

кожна кафедра Львівської національної академії

мистецтв представляє міні-експозиції зі

студентських дипломних робіт.

 

 

 

 

 

 

 

Захист дипломних робіт публічний, тож кожен може зайти і заглянути, як народжуються майбутні митці. Вже влаштували покази кафедра дизайну костюма та графічного дизайну. 

 

 

 

 

 

Вчора, 16 лютого, був захист робіт кафедри монументально - декоративної скульптури, на якій були представлені чудові художні твори. Вісім студентів виготовили проекти, які, ймовірно, оздоблять міста України. Серед них – і пам’ятник волонтерам.

 

«Це символ свічки, яка згорає і водночас дає тепло і світло. Символ самопожертви, бо волонтерство є самопожертвою. Це такий витік до неба. А ще символ колони», – описав свою роботу магістр кафедри монументально-декоративної скульптури Олег Коваль.

 

Цей проект в Олега замовила місцева громадська організація. Монумент може постати на Сихові.

 

А от Петро Петровський, спеціаліст кафедри, робив для храму у рідне місто Радивилів, що на Рівненщині, скульптуру Христа.

 

«Вона буде розміщена в храмі на висоті п’ять метрів. Є своя специфіка роботи: Христос наче дивиться на своє людство і благословляє його», – додав митець.

 

Вже замовили в хлопця й Богородицю, та вона буде позадипломною.

 

Від середи і до п'ятниці свої доробки представлять спудеї кафедр монументального живопису, художнього скла, металу, дерева, кераміки, текстилю, сакрального мистецтва та реставрації.

 

Що ж до скульпторів, то майже всі дипломні вони захистили на «відмінно». Талант, кажуть в комісії, очевидний.

 

«До мистецтва ніколи не заставиш. Цей фах людина мусить надзвичайно любити. То так, як закохатися в дівчину, в гарну дівчину… Завжди тягне, і тягне, і тягне, щоб бути поруч із нею», – уточнив скульптор, член комісії Іван Самотос.

 

 

 

 

Наш коментар:

 

Коментар Василя ГУРМАКА  - Заслуженого діяча мистецтв України, професора ЛНАМ кафедри монументально-декоративної скульптури, члена президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м.Львова.  

 

Цьогорічний захист дипломних робіт в Львівській національній академії Мистецтв співпав з другою річницею подій на Майдані. Це наклало відбиток на вибір тематики дипломних робіт. Серед них вирізняється дипломна робота магістра Олега Коваля, яка присвячена волонтерству, про котре багато сказано, але у мистецтві ця тема ще зовсім нова. Дипломник із поставленим завданням справився блискуче.

 

 

 

 

Характерною особливістю є також і те, що вперше в ЛНАМ головами  екзаменаційних комісій різних факультетів є академіки Академії Мистецтв України.

 

 

 

 

На кафедрі  монументально-декоративної скульптури очолив державну комісію президент Академії Мистецтв України, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, академік Андрій Володимирович Чебикін.

 

Дипломанти отримали відмінні оцінки, мабуть, тому, що специфіка навчання в ЛНАМ базується на художньому реалістичному відтворенні оточуючого середовища, а також на виборі актуальних тем.

  

 

 

Фото - https://www.facebook.com/galleryLNAM

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivska_akademiya_mistetstv_peretvorilasya_na_velikiy_vistavkoviy_zal&objectId=1382898

 

 

Переглядів: 841 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024