Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Проміжні результати внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації ТЧХ України
12:25
Проміжні результати внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації ТЧХ України

 

АНАЛІЗ РОБОТИ І ВИПРАВЛЕННЯ НЕДОЛІКІВ

 

 

 

Проміжні результати внутрішнього аудиту

діяльності Київської міської організації

Товариства Червоного Хреста України

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У січні 2016 року розпорядженням Національного комітету Товариства Червоного Хреста України була створена комісія з метою проведення внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації та Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Робота комісії розпочалася 18 січня 2016 року на двох рівнях − міському та районному. Станом на 17 лютого 2016 року перевірена діяльність міського комітету Київської міської організації, а також Деснянської, Солом’янської, Шевченківської, Дарницької, Подільської, Печерської районних  організацій. Проводиться перевірка Оболонської, Святошинської, Дніпровської та Голосіївської районних організацій ТЧХУ.

 

 

Зокрема, в процесі перевірки була проаналізована діяльність, пов’язана з організацією надання допомоги потерпілим та внутрішньо переміщеним особам в результаті подій у  Криму та збройного конфлікту на сході України.

 

 

 

 

 

 

…Перевантаження в роботі призвело до послаблення контролю за підготовкою кадрів в Київській міській організації та деяких районних організаціях, суттєво зменшилася увага до підготовки та залучення волонтерів до роботи з внутрішньо переміщеними особами.

 

Недоліки, виявлені комісією в ході перевірки, свідчать також про відсутність контролю за фінансово-господарською та організаційною діяльністю районних організацій з боку відповідальних осіб міської організації, а саме голови, заступника та головного бухгалтера.

 

Не проводився ретельний моніторинг за прийомом та розподілом благодійної допомоги, що призвело до порушень у веденні облікової документації, були виявлені окремі факти порушення процедур проведення фандрейзингу та обліку отриманих коштів. Виявлена необхідність збільшення кількості проведення планових поточних перевірок ревізійною комісією Київської міської організації.

 

12 лютого відбулося засідання Президії Київської міської організації, на якому після ознайомлення з результатами внутрішнього аудиту заява про звільнення голови Київської міської організації була задоволена. Станом на сьогодні призначений тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської міської організації на період до проведення позачергового засідання Правління Київської міської організації ТЧХУ.

 

17 лютого 2016 року було проведено чергове засідання Президії Правління Товариства Червоного Хреста України за підсумками діяльності за 2015 рік, де, серед іншого, була прийнята Постанова про результати внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації.

 

Згідно Постанови, було прийнято рішення про створення централізованої бухгалтерії на базі Київської міської організації,  що, у свою чергу, дасть можливість залучити до роботи фахових співробітників для забезпечення контролю за фінансово-економічною діяльністю організації.

 

Зважаючи на встановлені порушення у фінансово-господарській діяльності, Президія рекомендувала Правлінням районних організацій розглянути питання про відповідність займаним посадам голів Деснянської, Солом’янської та Шевченківської районних організацій.

 

Діяльність Київської міської організації ТЧХ України знаходиться на постійному контролі Національного комітету як в плані проведення ротації кадрів, так і в плані налагодження фінансової діяльності.

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХ України

Докладніше див.:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1278

 

Переглядів: 555 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024