Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 21 » На Львівщині стартував освітній Проект «Зниження дитячого травматизму від опікової травми»
14:40
На Львівщині стартував освітній Проект «Зниження дитячого травматизму від опікової травми»

 

ОПІКІВ СТАНЕ МЕНШЕ

 

       

 

       Днями на Львівщині стартував освітній

       Проект «Зниження дитячого травматизму

       від опікової травми»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині стартував освітній Проект «Зниження дитячого травматизму від опікової травми». Цей Проект реалізується Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації у співпраці з неурядовою організацією «Doctors Collaborating to Help Children, Corporation», Гарвардським медичним університетом м. Бостон, США.

 

В рамках Проекту розпочинається цикл навчальних семінарів-тренінгів для медичних працівників закладів охорони здоров’я.  Правилам поведінки з попередження опіків у дітей будуть навчати і молодих батьків.

 

З нагоди презентації Проекту відбулась прес-конференція, в якій взяли участь керівники проекту: д-р Геннадій Фузайлов (Гарвардський університет, США), Ірина Микичак  - заступник директора департаменту ОЗ Львівської ОДА, Мирослава Децик – координатор проекту, головний  спеціаліст департаменту охорони здоров'я ОДА з організації надання амбулаторно-поліклінічної допомоги дітям, тренери Проекту Богдан Мальований – лікар-дитячий хірург ЛОДКЛ "ОХМАТДИТ та  Мар’яна Іськів – аспірант Львівського інституту спадкової патології.

 

«В Україні дитяча смертність займає одне з головних місць. Понад 250 дітей звертаються в опіковий центр. Інколи дуже важко врятувати життя таких дітей, адже частою причиною цього є необережність батьків. Діти, які отримали опікову травму, ніколи не будуть здоровими, а батьки таких дітей усе життя будуть собі докоряти. Тому ми орієнтуємо наш проект на те, щоб навчити батьків та медичних працівників простих правил безпеки», - зазначила Ірина Микичак.

 

 

 

 

Керівник проекту з американської сторони, професор Гарвардського університету Геннадій Фузайлов, який вийшов на скайп-зв’язок, розповів, що розроблені ним методики навчання, будуть впроваджуватись спочатку на  Львівщині, а пізніше планують поширити на всю Україну.

 

За його словами, у США така освітня профілактична програма розпочалася ще у 1970 році. Її фінансувала не тільки держава, але й приватні структури. Кількість опіків з цього часу  суттєво зменшилася.

 

Зараз рівень опіків в Україні такий, як був в Америці на початку сімдесятих років. Цікавий факт, що в Скандинавських країнах держава, вклавши кошти у соціальну рекламу та профілактику опіків, на сьогоднішній день немає в наявності опікових відділень.

 

«У нас, в Бостонському опіковому центрі витрачають близько 10 тисяч доларів за добу на одного хворого, не враховуючи консультацій та операцій. Лікування надзвичайно дороговартісне, тому дешевше витрачати кошти на профілактику», - підсумовує американський лікар.

 

За словами Мирослави Децик, координатора проекту, зараз вже є 2 тренери та 83  медичних працівники, які зможуть навчити запобіганню опікової травми. Такі навчання відбуватимуться в пологових будинках, амбулаторіях сімейної медицини та інших закладах охорони здоров’я.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4864.html

 

Переглядів: 546 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024