Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 22 » Фрагменти з доповіді В. Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХУ, виголошеної 22 лютого на засіданні президії Червоного Хреста Львівщини
17:42
Фрагменти з доповіді В. Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХУ, виголошеної 22 лютого на засіданні президії Червоного Хреста Львівщини

ДОЛАЮЧИ  ТРУДНОЩІ

 

 

 

 

 

Фрагменти з доповіді В. Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХУ,

виголошеної на засіданні президії Червоного Хреста Львівщини

 

 

 

І. Організаційна робота

 

В  2015 р. діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста була спрямована на виконання статутних завдань Товариства.

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста станом на 01.01.15 р. складається з 33 МРО ( 26 РО, 7 – МО). Населення області станом на 01.12.15 р. становить 2 535 360 чол. (станом на 1. 09. 15. – 2 533,4 осіб).

 

 

В 2015 р. налічувалось 151575  членів Товариства,   з них молоді – 124380.

 

Працівниками на посаді голів працюють 33 особи, на основній посаді – 9 осіб, сумісників – 3 внутрішніх, 2 – зовнішніх, 1 – на громадських засадах, 15 осіб за контрактом.

 

На жаль відбулось зменшення первинних осередків, у зв’язку з реорганізацією у системі освіти,  медицини, територіального устрою.

 

У  2015 р.  робота обласної організації та колегіальних органів  проводилась згідно затвердженого плану роботи.

 

Згідно статутних вимог, щодо роботи колегіальних органів,  обласним комітетом проведено: звітно-виборну кампанію в І кварталі первинних організацій Товариства, в ІІ кварталі - МРО ТЧХУ, а 28 вересня 2015 р. відбулась обласна звітно-виборна конференція.

 

Всього обласна організація ТЧХУ налічує 1894 п/о, 33 - МРО ТЧХУ, членів правлінь – 519 осіб: обласна організація – 39 осіб, членів Президії – 201 особа, обласна організація – 11 осіб.

 

 

У звітному періоді відбулося 1 організаційне засідання Правління, 4 засідання  Президії (в тому числі -  1 виїзне).

 

На засіданнях Президії Правління ЛОО ТЧХУ  виносились актуальні питання організаційно-кадрового напрямку, медико-соціальної діяльності, підводились підсумки діяльності за рік та за І півріччя, інформаційну  діяльність, створення та роботу груп щодо вивчення першої невідкладної допомоги, надання допомоги потребуючим та переміщеним особам, робота з молоддю, питання інформаційно-пропагандистської діяльності, перша допомога, готовність до НС.

 

Протягом року на засіданнях Президії Правління ЛОО ТЧХУ заслуховувалась діяльність 26 МРО ТЧХУ. Не всі МРО ТЧХУ проводять засідання колегіальних органів у вказані терміни та згідно плану роботи.  МРО ТЧХУ провели 132 засідань Президії Правління.  

 

Контроль за ходом виконання прийнятих постанов, як вищестоящих, так і своїх органів розглядається щоквартально на семінарських заняттях та засіданнях Президії ЛОО ТЧХУ.

 

Для вдосконалення діяльності обласної організації, забезпечення її  розвитку  та зміцнення вагомості організації, були здійснені наступні заходи:

  • Львівською обласною організацією ТЧХ організовані інформаційно- пропагандистські кампанії, щодо роз’яснення положень Закону України “Про Товариство Червоного Хреста України до структур всіх рівнів. Присутність  представників засобів масової інформації на прес-конференціях сприяла  появі  тематичних публікацій в обласній та міській пресі, на сайті нашої організації, з цього приводу, а також під час проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста,  звернень до населення при виникненні НС, благодійної акції у супермаркетах «Епіцентр», «Нова лінія» - проведення навчання населення першої невідкладної допомоги та інші.

 

 

 

 

 

 

На сьогоднішній день підписані та діють угоди про співпрацю:

 

 

  1. З департаментом освіти та науки ОДА;
  2. Управлінням професійно-технічної освіти , координації діяльності ВНЗ та науки;
  1. з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації;
  2. з обласною контрольно-рятувальною службою;
  3. з  Львівською обласною асоціацією інвалідів;
  4. з Львівським обласним центром інвалідного спорту “Інваспорт”;
  5. з Головним Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Львівської облдержадміністрації;
  6. з регіональним фондом “Салюс”;
  7. з Німецьким Червоним Хрестом, Земельною організацією Баденського Червоного Хреста;
  8. на підставі одного із пунктів угоди між Люксембурзьким Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України, обласний комітет ТЧХ у Львові є представником проекту “Допоможемо хворим дітям України з вадами серця”;
  9. з обласним центром “Здоров’я”.
  10. підписаний спільний План заходів  співпраці між ЛОО ТЧХ  та департаментом праці та соціального захисту населення.

 

 

Голова обласної організації, входить до складу обласних комісій при облдержадміністрації з питань: техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , соціального захисту інвалідів, гуманітарної допомоги, меценатства та спонсорства, альтернативної військової служби, комісії по боротьбі з ВІЛ/СНІДом засідання цих комісій проводилось в ОДА, згідно затвердженого графіку.

 

 

Голова обласної організації постійно бере участь в роботі колегій Головного Управління праці та соціального захисту населення, Головного Управління охорони здоров’я, а також у щотижневих апаратних нарадах в облдержадміністрації.

  

Одним з найважливіших питань ЛОО ТЧХ у 2015 році було питання надання пільгової орендної плати для приміщень Червоного Хреста. В деяких МРО ТЧХ питання  вирішити вдалося позитивно.

 

Дуже багато зроблено по наданню допомоги переміщеним особам зі Сходу України та Криму.

 

За період з 1.01.15. до 31.12.15. було надано допомогу 1415 особам на суму 55 850,00  грн. Ця допомога складалася з одягу, взуття, постелі, матраців, подушок, ковдр, дитячих іграшок, посуду, продуктів харчування, дитячих памперсів, пральної машини.

 

В ряді МРО ТЧХУ було організоване безкоштовне гаряче харчування для багатодітних сімей.

 

Надана допомога Донецькій  та Луганській ОО ТЧХУ в розмірі 286 028,26  грн.

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста працювала, згідно плану основних заходів на 2015 р. Своєчасно, у вказані терміни, згідно плану проводилось оформлення протоколів засідань Президії Правління, Правління, засідань комісії з прийому та видачі гуманітарних вантажів. Слід вказати, що не всі МРО ТЧХ своєчасно оформляють та надсилають до ООТЧХ відповідну документацію.

 

З метою надання адресної допомоги проводяться численні доброчинні акції. Надано матеріальної допомоги на суму  17 600 грн.

 

Щороку  поповнюється список потенційних донорів, яким під час проведення благодійних акцій Червоного Хреста було відправлено понад  350 листів. До організації та проведення широкомасштабних акцій залучаються працівники владних структур, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, ветеранських та молодіжних організації.

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста приділяє значну увагу   методам удосконалення управління фінансами, бухгалтерського обліку та звітності.

 В  діяльності обласної організації запроваджені сучасні методи залучення коштів для забезпечення статутної діяльності. Щорічно,  з метою активізації діяльності ревізійних комісій МРО, обласним комітетом був проведений семінар-навчання, на якому були присутні  25 голів МРО та 22 голови або членів  ревізійних комісій, юристами обкому профспілки.

 

 


 

 

ІІ. Діяльність медично-патронажної служби

 

Пріоритетним напрямком статутної діяльності Товариства є медико-соціальна допомога одиноким людям похилого віку. 

 

В штаті патронажної служби 136,0 посади.  В поточному році надано додатково НК ТЧХУ 32,0 посади за рахунок чого і збільшено кількість посад сестер медичних патронажних. В результаті збільшення посад сестер медичних патронажних, збільшено кількість обслужених хворих та наданих послуг.

 

В 2015 році  22 сестри медичні патронажні навчались на курсах удосконалення кваліфікації (путівки надаються медичним коледжем ПО безкоштовно, згідно поданої заявки).

 

В минулому році атестовано 20 сестер медичних патронажних.

Збільшено кількість послуг в МСЦ/МСК, середнє навантаження в МСК. Крім обслуговування ОНГ, надавались послуги, консультації переміщеним особам.

 

На базі МСК/МСЦ проводять навчання з надання першої невідкладної допомоги, діють прокатні пункти. В МСЦ функціонують пральні.

 

Банки речей працювали з більшим навантаженням: виконували збір та видачу речей потребуючим переміщеним особам. Загони милосердя створені в усіх МРО ТЧХУ.

Працівники ПС беруть активну участь  в організації і проведенні благодійних заходів, в реалізації гуманітарних програм.

 

Спільно з обкомом профспілки медпрацівників, обласною асоціацією медсестер, департаментом ОЗ ЛОДА - діє програма «Ветеран - медик»: щороку проводиться реєстрація обліку ОНГ з числа працівників ОЗ, ТЧХУ, виявляються потреби, проблеми та забезпечується їх вирішення.

 

 

На протязі 2011 – 2015 р.р. Баденський ЧХ надає допомогу в розмірі 1500 Євро в місяць на придбання ліків для підопічних ПС, це дає можливість забезпечення виконання медичних призначень. В 2015 р. забезпечено 1057 чол.. на суму  523 323 грн.

 

В поточному році відбулася зустріч медсестер Німецького ЧХ, волонтерів з працівниками ПС, відвідання підопічних хворих з врученням продуктових наборів від Баденського ЧХ.

Благодійна програма фонду Ренати Мерклє спонсорує для 600 одиноких малозабезпечених м. Червонограда два рази на тиждень вітамінний хліб, продуктові набори до Різдвяних та Великодніх Свят. 

 

30 сестер медичних патронажних працювали на програмі ГФ, виконували соціальний супровід хворих МРТБ.

 

Зменшилась допомога в пунктах прокату, так як не було поступлень гуманітарних вантажів інвалідними засобами.

 

Пункти першої допомоги в сільській місцевості працювали з більшим навантаженням, збільшилась кількість наданих послуг.

 

Працівники ПС постійно беруть участь в залученні коштів: на протязі  2015 року зібрано 339 789 грн.

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Підготовка до надзвичайних ситуацій

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України на протязі 2015 р. працювала згідно підписаних угод про співпрацю з департаментом з надзвичайних ситуацій, департаментом охорони здоров’я, обласною контрольно-рятувальною службою.

 

Відповідальна особа за питання НС – Мойсеєнко В.А. – голова ЛОО ТЧХУ.

 

Обласною організацією, з метою консолідації зусиль по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підписані спільні угоди з відповідними департаментами  з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Голова ОО ТЧХУ є членом обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Робота організацій Товариства по підготовці та наданню допомоги населенню постраждалому при НС проводиться шляхом:

  • створення нормативно-методичної бази діяльності організацій ТЧХ в умовах НС;
  • підготовки співробітників , волонтерів, добровольців для надання допомоги населенню;
  • підготовки населення до дій в умовах НС;
  • покращення матеріально-технічної бази (поповнення запасів майна на випадок НС);
  • навчання населення першої невідкладної допомоги.

 

При ЛОО ТЧХУ створений  загін швидкого реагування, члени якого проводять щорічні   навчання з  волонтерами  та представниками молодіжного клубу по допомозі населенню під час виникнення НС.

 

Навчання проходили працівники ДАІ та УВС в місті та області.

 

 

Наявність складів  Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста:

 

1. Склад  60 м 2 , знаходиться у приміщенні складів обласної бази спецмедпостачання / база МСЗО департаменту охорони здоров’я/, орендна плата – 1 грн. на рік.

2. Склад 160 м 2 , знаходиться на території обласного аптечного складу, орендна плата – 1 грн. на рік / склади орендуються згідно підписаних угод/. 

У 10 підвідомчих районних та міських  організаціях ТЧХ створені запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій з метою оперативної допомоги постраждалим. Загальна площа складів МРО ТЧХ 120 м 2 .

 

Запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій знаходяться на складах ЛОО ТЧХ . ЛОО ТЧХ має також  в наявності майно, яке не передбачене затвердженим переліком.

 

 Проте, у зв’язку з НС в Україні, допомога надавалась рятувальному загону, волонтерському загону першої допомоги,  переселеним особам зі Сходу України та Криму, місцевому населенню. В основному поповнення запасів майна відбувалося за рахунок підтримки  місцевого населення. Сподіваємося на спонсорів, меценатів, у Львівській області стосовно допомоги нашому Товариству у поповненні майна, аптечок  першої невідкладної допомоги на випадок НС.  

 

Згідно угоди між Львівською  обласною організацією ТЧХУ та гуртовнею “Агроконтракт”, під час виникнення надзвичайних ситуацій, будуть закуплені продукти харчування на суму 10 000 грн.

 

Вирішено питання по доставці гуманітарних вантажів транспортом ОДА, закріпленим за нашою організацією.

 

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру.

 

  • Надана допомога потерпілим від пожежі 10.11.15. в Турківському районі  – 12 особам – постільної білизни на суму  1880 грн.
  • Станом на 31 грудня 2015 року кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців досягла 11560 чоловік (джерело- місцевий пункт  реєстрації при департаменті праці та соц.захисту)
  • Постійно проводиться збір одягу, теплих речей в банках речей в яких обслуговуються переміщені особи. Розіслано звернення до керівників підприємств та населення щодо збору продуктів харчування та одягу.

     

Даний розділ роботи був широко висвітлений в ЗМІ, інформація про це розміщувалася також і на сайті www.lviv-redcross.at.ua

 

Аналізуючи проведену роботу,  хочеться відмітити злагоджену роботу голів, практично всіх МРО ТЧХ, медичних патронажних сестер, волонтерів, студентської та учнівської молоді.

 

Розширилося знання про діяльність ЧХ в умовах НС та поглибилась взаємодія з департаментом з НС при ОДА. З нашою організацією почали рахуватися, як дієво силою в подоланні наслідків подібних природних катаклізмів.

 

Враховуючи викладене, постає необхідність знову звернути увагу на вдосконалення роботи всіх ланок  Товариства по подоланню наслідків катастроф різного характеру, а саме по наданню допомоги особам, що страждають внаслідок їх виникнення.

 

Необхідно, також, звернути увагу на вирішення питань, що стосується  залучення волонтерів до допомоги постраждалим, створення та поповнення резервних коштів на випадок катастроф, підтримання складу недоторканих запасів речами першої необхідності.

 

 

ІУ. Навчання населення навичкам першої невідкладної допомоги

 

 

Виконуючи Статутні завдання ТЧХ , Постанови Президії Правління ТЧХ України №19/2 від 18.06.14  з організації навчання населення навичкам надання першої допомоги, Львівська обласна організація  ТЧХ    працює і вдосконалює роботу над напрямком діяльності -  навчання населення навичкам першої невідкладної допомоги. Питання навчання ПНД заслуховувалось на Президії Правління  , постійно находиться під контролем.

 

 

В обласній організації обладнано 2 навчальних класи ОО ТЧХУ  (вул.Широка ,81-а, МСЦ на вул.Лепкого,5 ), де проводиться навчання, як в денний, так і у вечірній час для працюючого населення.

 

Навчання проводити є можливість  на базі 10 приміщень  МРО. В основному  навчання  в МРО проводяться з виходом інструкторів на місце в організації та навчальні заклади.

 

Обласна організація продовжує співпрацювати з департаментом гуманітарної політики Міськради в питаннях підготовки шкільної, студентської молоді  та дошкільних закладів  по навчанню ПД.

 

Головами МО/РО ТЧХУ в цілій  обласній організації проводиться  робота в школах, навчальних закладах з ознайомлення з навчальними програмами Червоного Хреста з ПД та запропоновані послуги ЧХ з проведення таких занять, що успішно сприймається , як навчальними закладами так і  військовим , охоронними службами, органами ВС, різними громадськими організаціями.

 

В кожному районі заведені журнали реєстрації проведених занять. Заняття проводять інструктори ЧХ спільно з волонтерами. Перше заняття з ПД розпочинається короткою інформаційною лекцією про діяльність ТЧХ, яку проводить голова МО/РО ТЧХУ.

В районах міста практично охоплені підготовкою шкільної молоді з ПД всі школи міст і районів області. Проводиться навчання в школах районів для старшокласників по 6-годинній програмі та для молодших класів - по 4години.

 

 

 

 

 

 

 

За 2015 рік пройшли навчання учні навчальних закладів:

 

 по 6-годинній програмі -  12341 осіб

 по 4-годинній програмі - 3596 осіб

 

Матеріали, що використовуються для проведення занять з ПД:

Манекени:

Доросла людина (на повний зріст) - 1

Торс дорослої людини -19шт

Дитячі манекени - 3 шт.  .

Міні-Анна -10шт

Мультімедійні проектори - 2шт ,

Комп’ютерів, що можуть використовуватись – 6

 

За 2015рік навчання  пройшли : 21872 осіб

 

 48-годин                       -      14 осіб

 12-годинній                 -     491 осіб

 6-годинній                   -     17187 осіб

 4-годинній                   -     4180 осіб

 

Підготовлено  в 2015році.:

 

       тренерів з ПД   -  2 особи

       інструкторів     - 14 осіб

 

Через ЗМІ, Сайт ОО ТЧХУ населення інформується про навчання ПД при ОО ТЧХ. Бажаючі мають змогу  за телефоном записатися на навчання.

 

Всього при ОО ТЧХ підготовлено та  працює :

 

 2 тренери

28 інструкторів

 

Тренінг з підготовки тренерів при НК ТЧХ пройшли та одержали сертифікати: 2 особи.

 

Тренерами ОО ТЧХ підготовлено 14 інструкторів з ПД.

 

Створена електронна база тренерів та інструкторів ОО ТЧХ.

Через прес-центри міськради , ЗМІ, сайт ЧХ,  надається інформація для населення щодо проведення ОО ТЧХ навчань з ПД.

 

У 2015 році був 2 рази  проведений Майстер-клас  тренером з ПД по телебаченню. В розважально-торговому центрі Кінг-Крос було проведене навчання для відвідувачів і працівників центру навчання Першій допомозі по 12-годинній програмі протягом місяця . Навчання проводилось тренером та інструктором в вихідні дні  в більш зручний для відвідувачів час. Рекламувалось навчання першій допомозі, видавались буклети з ПД, знятий ролик з навчального процесу Молодіжним Клубом Червоного Хреста, який приймав активну участь в цих заходах.

 

 

ЛОО ТЧХ під час проведення заходів до Всесвітнього Дня Першої допомоги були проведені майстер-класи на центральній площі міста Львова - площі Ринок,  де були залучені до акції Молодіжний Клуб, працівники ТЧХ м. Львова, волонтери. Ці заходи були зняті , як Львівськими, так й іншими ЗМІ  та  висвітлені в ефірі. Знятий відеоролик, який виставлений в Інтернеті на каналі YUTUB для ознайомлення населення  з ПД.

 

 

 

 

 

 

 

У. Міжнародна діяльність

 

Вважаємо позитивним моментом діяльності ЛОО ТЧХ – це організація роботи з зарубіжними партнерами.

 

І. Основний стратегічний партнер нашої організації – Німецький Червоний Хрест.

Багато зусиль прикладає Німецький Червоний Хрест для підвищення іміджу Червоного Хреста України.  Зокрема гуманітарна допомога в ліквідації наслідків повеней, буревіїв, морозів,  які на жаль з певною регулярністю стаються в області.

 

І. За кошти Німецького Червоного Хреста придбано у власність 2 медико-соціальні центри, де надається допомога найбільш уразливим верствам населення.

 

ІІ. З 2011 року діє програма «Медикаменти », Баденський Червоний Хрест.  Це програма допомоги ліками малозабезпеченим пенсіонерам, інвалідам: у Фрайбурзькому ЧХ створено фонд пожертв від населення для допомоги Україні – щомісяця Фрайбурзький ЧХ надає кошти в сумі 1500 Євро для придбання ліків підопічним ПСМ. Також закуплені тонометри для роботи патронажних медсестер, глюкометри. В 2015 р. забезпечено ліками 1057 підопічних на суму 523 323 грн.

 

ІІІ 27.01.15. проведена акція до дня звільнення концтабору Освенцім на зустріч - реквієм до 70 річчя звільнення концтабору. проведена зустріч представників ЧХ, підопічних МСЦ м. Львова з президентом України Петром Порошенко, одержання ювелярної медалі. 

 

ІУ. До Новорічних і Різдвяних свят, за сприяння організації Максиміліан Кольбе Верк (м. Фрайбург) та Баденського Червоного Хреста була надана допомога для 42 підопічних МСЦ м. Львова та 80підопічних ЛОО ТЧХУ – закуплені та видані продуктові набори, памперси, благодійний обід на суму 190 218  грн. Для 17 підопічних МСЦ було організовано відпочинок в м. Трускавці за фінансування Максиміліана Кольбе Верк.

 

У.  15 червня 2015 року відбувся візит голови ОО ТЧХУ до м. Жешува (Польща) для підписання нової угоди з новобраним головою Підкарпатського ЧХ.

 

VІ. Протягом дії програми “Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця ”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення.

 

Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/. Два рази на рік делегація Люксембурзького ЧХ відвідує м. Львів для огляду та оперативного лікування дітей. В середньому під час візиту оперується до 10 дітей з вкрай важкою серцевою патологією.

 

Наші партнери постійно поповнюють запаси розхідного матеріалу для забезпечення безкоштовного проведення операцій. На чому ми весь час акцентуємо увагу. Наступний візит планується в червні 2014 року розширеним складом, включаючи інженерів, які займаються профілактикою медичного обладнання.

По приблизним підрахункам, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить коло 4 млн. Євро.

 

VII.За сприяння благодійного фонду « Фонд Меркле» м. Штеген (Німеччина )в м. Червонограді ( голова Горошко М.І.): спеціально випікається хліб з вітамінними добавками – два рази на тиждень для 297 дітей та 600 одиноких людей похилого віку, а це допомога 216 835,75  грн.  на рік.

  • В січні 2015р. до Різдвяних Свят 600 одиноких громадян отримали продуктові набори на суму 82 080грн.
  • До Великодніх Свят одинокі громадяни отримали пасхальні набори 600 на суму 47 400 грн.
  • До Святого Миколая 273 дітей з малозабезпечених сімей м. Соснівка, м. Червонограда отримали подарунки на суму  15 015 грн.
  • Гаряче харчування 40 дітей на суму 162 775,00  грн.
  • Медикаменти для МСК – 2400 грн.
  • Надана допомога медикаментами на суму 2019 грн.

VIII. Яворівська РО ТЧХ,  співпрацює з Німецьким ЧХ м. Опфінген, м. Умкірх. В програму входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку. В Яворівській РО ТЧХУ сума на гаряче харчування склала 31 088  грн.  

 

IX. Старосамбірська РО ТЧХУ співпрацює з Баварським ЧХ ( Німеччина) м. Кельгайм. В 2015 році в Старосамбірську РО ТЧХУ  відбувся  візит німецьких колег з вантажем гуманітарної допомоги на суму 35 660,00 грн.

 

X. Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом, м. Бідгошч, м. Жешув, терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та МГП.  Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста. В травні місяці 2015 року відбувся візит голови Львівської ОО ТЧХУ до м. Жешува для участі в міжнародній конференції по донорству.

 

 

 

 

 

 

УІ. Робота з молоддю

 

Робота з молоддю – це один з основних напрямків діяльності обласної організації. Діяльність, яку ми вважаємо перспективною, цікавою, націлену на перспективу розвитку Червоного Хреста в області у всіх напрямках діяльності.

 

Будь-які заходи, які проводяться в організації, відбуваються за участю молодих активістів, волонтерів, членів молодіжних клубів. Їх ініціатива дає поштовх у розвитку організації.

 

Використовуються нові цікаві форми роботи в школах, ВУЗах, проведення спільних молодіжних акцій, які відбуваються в місті та області. Наші лідери активно беруть участь в заходах, які проводить НК ТЧХ зокрема в підготовці базових документів молодіжного руху, волонтерства, проведення молодіжних асамблей, зустрічей тощо.

 

Представники нашої молодіжної ланки завжди були представлені в молодіжній раді при національному Комітеті, незважаючи на зміну поколінь.

 

 

Серед заходів, що заслуговують на увагу в 2015 році, хочеться виділити наступне:

 

  • Пріоритетний напрямок роботи – активізація роботи по першій невідкладній допомозі. Постійно діючі курси по навчанню населення першої допомоги (3 рази на тиждень, початок занять о 18:30 до 21:00), кількість бажаючих долучитись до навчання та ознайомитись з діяльність Червоного Хреста з кожним місяцем зростає. Наші зарубіжні партнери, з якими ми співпрацюємо, відзначають зменшення припливу нової молоді до червонохрестного руху в своїх країнах в порівнянні з минулими десятиріччями (Німеччина, Люксембург, Польща,  Італія).

 

  •  В 2015 році члени молодіжного клубу брали участь у У молодіжній асамблеї, яка проводилась в м. Яремче. Була представлена презентація роботи.

 

  • Впродовж року активно працює молодіжна ланка по програмі «Розвиток навичок емоційної стійкості серед молоді».  Було проведено 6 зустрічей з  молоддю  з числа переміщених осіб зі Сходу України та Криму. 20 грудня 2015 року була проведена зустріч в дитячому будинку – діти отримали подарунки.

 

 

  • Спільна робота у заходах з молодіжною патріотичною організацією ПЛАСТ,з благодійним фондом  «Салюс» ВІЛ/СНІД інфікованих. Все це сприяє підняттю національного духу та рекламі роботи обласної організації Червоного Хреста. Всі вони є членами Товариства з обов’язковим проходженням 12-ти занять в наших класах по підготовці наданню першої допомоги. Всі ці заходи підтримуються керівництвом мерії та Облдержадміністрації.

 

  • Традиційні семінари по лідерству, до якого долучаються студенти Університету Внутрішніх Справ та військової академії, останній з яких проводився 10 жовтня 2015 року.

 

 

  • Всі заходи молодь висвітлює на сайті - http://lviv-redcross.at.ua/, який був створений в 2011 році за сприянням молодіжних лідерів з Білої Церкви (Київської області) та спеціально створена сторінка  у соцмережі Facebook щодо проведення курсів першої домедичної допомоги при Львівській обласній організації ТЧХ. Популяризації роботи організації допомагають листівки обласної організації, які розповсюджуються в людних місцях під час масових заходів в місті та області.

 

  •  Впродовж  листопада 2015 року в ТЦ «Ашан», кожної неділі, проводились навчання населення першої домедичної допомоги. В проведенні даної акції активно працювали члени молодіжного клубу ЛОО ТЧХУ та волонтери.

 

 

  • Окремі групи волонтерів з числа скелелазів, екстремальних водних видів спорту, байкерів, рятувальників, які пройшли в нас підготовку по першій допомозі, готові брати реальну участь при надзвичайних ситуаціях. Існує база даних з контактами волонтерів.

 

  • Змагання санітарних постів не поводились у зв’язку з подіями сьогодення. Найбільш актуально було навчання старшокласників усіх шкіл навичкам першої допомоги

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес - служба Львівської ОО ТЧХ України

       

 

 

Переглядів: 789 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 07:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024