Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Днями у Гомелі відбувся під егідою Червоного Хреста семінар на тему «Інформаційна безпека»
21:14
Днями у Гомелі відбувся під егідою Червоного Хреста семінар на тему «Інформаційна безпека»

 

 

ЩОБ ІНТЕРНЕТ - НЕ ЗАВДАВ ЛИХА

 

 

   

   В Гомалі відбувся семінар на тему «Інформаційна

   безпека», в якому взяли участь працівники

   закладів освіти, культури, соціальної сфери,

   члени громадських організацій Гомельського

   району.

 

 

 

 

 

 

 

 

Захід проводився в рамках проекту з протидії торгівлі людьми, який Гомельська районна організація Білоруського Товариства Червоного Хреста реалізує за підтримки Міжнародної організації з міграції з жовтня 2015 року.

 

Семінар був підготовлений спільно з ГО «Білоруська асоціація молодих християнських жінок». Його метою було прагнення підвищити рівень компетенції фахівців в галузі викладання і впровадження принципів безпечної поведінки в Мережі, а також обмін досвідом між ініціативами для об'єднання зусиль в сфері протидії торгівлі людьми.

 

«Гомельська районна організація БТЧХ веде роботу з протидії торгівлі людьми в кількох напрямках, - розповів її голова Артем Карпенко. - Так, профілактична діяльність включає в себе роботу з молоддю, установами освіти, трудовими колективами. Вона спрямована на підвищення рівня інформованості населення про цю проблему, про правила безпечного виїзду за кордон і перебування там. Червоний Хрест Білорусі також приймає у себе жертв торгівлі людьми, надає їм психологічну та матеріальну допомогу, створює потерпілим можливість пройти перенавчання для працевлаштування».

 

Роботу з протидії торгівлі людьми також проводить ГО «Білоруська асоціація молодих християнських жінок», яке є частиною міжнародного волонтерського руху World YWCA, що об'єднує 25 мільйонів жінок з більш ніж ста країн світу. Як розповіла голова первинної організації ГО «БАМХЖ» м. Гомеля Олена Трубарова, громадське об'єднання здійснює в республіці соціальні та освітні програми за такими напрямками, як розвиток гендерної рівності та запобігання насильству над жінками; правова освіта жінок у сфері трудових відносин; репродуктивне здоров'я молоді; пропаганда здорового способу життя; благодійність.

 

«Громодська організація «БАМХЖ» міста Гомеля працює в напрямку протидії торгівлі людьми з 2003 року, - повідомила Олена Трубарова. - Профілактичну роботу проводимо шляхом інформування з використанням статистичних даних, історій, відеоматеріалів про торгівлю людьми, матеріалів ЗМІ. Використовуємо різні способи донесення інформації. Це лекції, семінари, тренінги, виставки малюнків, театральні постановки, акції, присвячені цій проблемі. За підтримки МОМ займаємося реінтеґраційною діяльністю, надаємо допомогу потерпілим від торгівлі людьми.

 

На семінарі фахівцям були дані рекомендації по роботі з молоддю та іншими категоріями населення на тему безпечної поведінки в Інтернеті, запропоновані методи навчання та поширення знань в цій області. Особливу увагу було приділено таким питанням, як боротьба з Кібербулінгу - знущаннями в Мережі - та інтернет-шахрайством. На зустрічі також були розглянуті правові аспекти поведінки у всесвітній павутині.

 

Автор - Світлана ПОЛІСЬКА

Фото - Фото автора

 

За джерелом:

http://www.sozhnews.info/comuna/5916-internet-bez-bed.html

 

Переглядів: 596 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024