Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 28 » Червоний Хрест розпочав у Львові навчання для десятикласників з першої невідкладної допомоги
20:47
Червоний Хрест розпочав у Львові навчання для десятикласників з першої невідкладної допомоги

«ПЕРША  ЛАСТІВКА»

 

 

 

Нещодавно ми анонсували початок навчання

Червоним Хрестом  десятикласників першій

невідкладній допомозі у м. Львові, яке триватиме

у березні-квітні в усіх районах міста. Сьогодні,

29 лютого, перше таке заняття з цього циклу

провела Личаківська РО ТЧХ м. Львова

у СЗШ І-ІІІ ступенів № 49.

 

 

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у СЗШ-49 невеликий, близько 300  членів.  Його  очолює  вчителька  Віра Василівна Александрович.

 

 

 

 

 

 

При сприянні дирекції школи (директор – Й.В.Тиран, завуч – М.М.Мельник),  педагога-організатора Х.М.Стасів, а також вчителів: М.П.Олійник, А.І. Моти, М.І.Гринько, О.Я.Бучацької Червоний Хрест тут провів перше заняття з надання першої невідкладної домедичної допомоги. Таких занять по 2 години кожне - буде у школі ще два. Адже підготовка складатиметься з шестигодинної програми. Організували і провели заняття працівники Личаківської РО ТЧХ м. Львова (голова – Ірина Апостолюк) та інструктор з першої невідкладної допомоги Червоного Хреста, патронажна медична сестра цього Товариства – Галина Піскоровська.

 

 

 

 

 

«Кожен з десятикласників  прослухає 6 - годинну навчальну програму. Це дасть можливість навчитися на практиці робити штучне дихання, бинтувати кінцівки, транспортувати пораненого, отримати відповідні навики у тому, як зупинити епілептичний напад і багато чого іншого. Потім доведеться слухачам здати заліки і Червоний Хрест матиме право видати їм відповідні документи». – констатувала Галина Піскоровська, патронажна медична сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова. 

 

 

 

 

 

 

Патронажна медична сестра показала  старшокласникам як робити перев'язки при травмах руки, плеча, ноги, шиї, голови, грудної клітки, ознайомила їх із загальними правилами поведінки під час стихійних лих та надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

Не можна сказати, що учні нічого не знали про надання першої невідкладної допомоги. Починаючи з вересня з ними на уроках, тема за темою, проходила цей навчальний матеріал вчителька Анжела Іванівна Мота. Зараз випала нагода повторити вивчене і закріпити його на практичних вправах, на спеціальному муляжі.

 

 

 

 

 

 

«Ми вдячні Червоному Хресту, що маємо змогу пройти ґрунтовний тренінг з першої невідкладної допомоги, адже теорія сильна перш за все – практикою», - сказав після закінчення першого заняття учень 10 класу Василь Скоринович, котрий виконував роль рятівника.

 

 

 

 

 

 

 

З ним погодився його однокласник Всеволод Стасюк, якому випала на цей раз роль постраждалого. Він вважає, що у дорослому житті, в яке вони з другом ось-ось вступлять, такі знання дуже потрібні. Щоб урівняти хлопців у тренінгу, їм пообіцяли наступного разу помінятися місцями: той, хто був - рятівником, стане - постраждалим, і навпаки.

 

 

 

 

 

 

 

Такі тренінги від Червоного Хреста невдовзі пройдуть й в інших школах м. Львова. Так,  наприклад, у Залізничному районі його проведе 2 березня у гімназії «Евшан»  особисто голова РО ТЧХ Уляна Стельмах, яка здала екзамени і отримала у Національному Комітеті Товариства Червоного Хреста України сертифікат інструктора з надання першої невідкладної допомоги міжнародного зразка.  

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба  Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 928 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024