Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 6 » Конвертоплани забирають на медичну службу
08:18
Конвертоплани забирають на медичну службу

 

«ЛЕТЮЧА  ШВИДКА»

 

 

       

 

       Італійська компанія Finmeccanica розробить

       спеціальну медичну версію нового конвертоплана

       моделі AW609.

 

 

 

 

 

 

 

 

Створювати нову версію будуть за контрактом з компанією Era Group, найбільшим у світі оператором вертолітної техніки. «Летюча швидка» буде призначена для медичної евакуації та транспортування пацієнтів.

 

У середині листопада минулого року стало відомо, що італійська компанія AgustaWestland, філія Finmeccanica, незабаром почне серійне виробництво конвертопланів AW609. Поставка перших машин замовнику, - Об'єднаним Арабським Еміратам, - почнеться в 2019 році. До тепер компанія отримала замовлення на 60 конвертопланів.

 

AW609 зможе розвивати швидкість до 275 вузлів в режимі літака (близько 510 кілометрів на годину) і виконувати польоти на відстань до 1,4 тисячі кілометрів. Згодом ці параметри можуть поліпшити за рахунок встановлення модернізованих двигунів. Зокрема, дальність польоту може зрости до 2000 кілометрів, повідомляє Defense Aerospace.

 

Після початку серійного виробництва AW609 машина стане другим у світі серійним конвертопланом після Bell-Boeing V-22 Osprey. При цьому апарат може стати і першим експортним конвертопланом. V-22 поки купило лише міністерство оборони США. Інтерес до цієї машини зараз виявляють Японія та Ізраїль.

 

Розробка AW609 відбувається в Італії з 2002 року. Перший політ конвертоплана відбувся в березні 2003 року, а з кінця 2014 року Agusta Westland проводить випробування AW609 на укорочений зліт і вертикальну посадку. Машина створюється переважно для цивільного ринку - нафтогазових компаній і приватних авіаперевізників.

 

Довідка

 

Конвертоплан (англ. tiltrotor aircraft) - тип повітряного судна, літальний апарат з фіксованим крилом, що може виконувати вертикальний зліт/посадку і має можливість фізично повертати двигуни (зазвичай - пропелери) на 90 градусів для створення вертикальної підіймальної сили або горизонтальної тягової.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/03/06/176389-konvertoplany-zabyrayut-medychnu-sluzhbu

 

Переглядів: 530 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024