Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 11 » Брати наші менші: Червоний Хрест у м. Гродно розвиває напрямки анімалотерапії дітей
15:24
Брати наші менші: Червоний Хрест у м. Гродно розвиває напрямки анімалотерапії дітей

 

ДРУЖБА З ТВАРИНАМИ – ЛІКУЄ

 

 

       

       Волонтери Червоного Хреста в Гродно

       розвивають напрямки анімалотерапії дітей,

       повідомила кореспонденту БЕЛТА заступник

       голови Гродненської обласної організації

       Білоруського Товариства Червоного Хреста

       Єлизавета Баранова.

 

 

 

 

 

 

 

Обласний Червоний Хрест почав практикувати лікування дітей-інвалідів з використанням спеціально навчених тварин три роки тому з іпотерапії. Лікувальною верховою їздою займаються 12 дітей з обмеженими можливостями - в основному з діагнозом "дитячий церебральний параліч".

 

 

 

 

 

 

Двічі на тиждень діти проходять реабілітацію на спеціально навчених конях на базі агротуристичного комплексу "Гарадзенскі маёнтак" Каробчици ".

 

Їм допомагають підготовлений інструктор і лікар лікувальної фізкультури. Застосування методу зробило позитивний вплив на здоров'я дітей.

 

 

 

 

 

 

Зараз Червоний Хрест впровадив ще один напрямок анімалотрапії. Заняття з 16 дітьми проводять волонтери-кінологи зі спеціально навченими собаками. Вони відвідують з чотириногими друзями сім'ї або проводять заняття в Денному центрі Червоного Хреста в Гродно.

 

 

 

 

 

 

Такі "уроки" також помітно покращують емоційний стан дітей. Вивчивши вплив цих методів на підопічних Червоного Хреста за участю фахівців установ охорони здоров'я і освіти, представники організації прийшли до однозначного висновку про те, що анімалотерапія підвищує ефективність реабілітації хворих дітей і її слід розвивати.

 

Гродненська обласна організація Білоруського Товариства Червоного Хреста здійснює підтримку сімей, які виховують дітей з обмеженими можливостями, з 2009 року. У тому числі використовує традиційні і нові методи реабілітації.

 

Щотижня діти з порушенням опорно-рухового апарату, в тому числі візочники, проходять оздоровлення в басейні на базі санаторію "Перлина". З вересня 2015 року на базі школи №16 впроваджено тьютерство (супровід волонтерами Товариства хворих на аутизм дітей в період їх навчання в першому класі).

 

Довідково

 

Анімалотерапія - це метод супроводу, лікування і реабілітації, який полягає в безпосередньому контакті з тваринами. Він став предметом багатьох наукових досліджень, отримав широке поширення і знайшов визнання у багатьох країнах, ефективність підтверджена науковими дослідженнями. Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно визнала користь тварин, що знаходяться поруч з людиною.

 

 

 

Фото – www.belta.by

За джерелом:

http://www.belta.by/regions/view/volontery-krasnogo-kresta-v-grodno-razvivajut-napravlenija-animaloterapii-detej-184214-2016/

 

Переглядів: 597 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024