Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 11 » Підсумки зустрічі Трьохсторонньої контактної групи у Мінську, яка відбулася 11 березня
21:48
Підсумки зустрічі Трьохсторонньої контактної групи у Мінську, яка відбулася 11 березня

 

ПОШУК  ВИХОДУ З  КРИЗИ

 

 

       

 

       Добірка новин про підсумки зустрічі Трьохсторонньої

       контактної групі у Мінську, яка відбулася 11 березня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Обмін полоненими за принципом "всіх на всіх" на Донеччині наразі неможливий, обговорення цієї теми триває

 

Учасники переговорів із врегулювання ситуації на сході України вважають важливим надати Міжнародному Комітету Червоного Хреста можливість зустрічі з полоненими, заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік (на знімку).

 

"Підгрупа з гуманітарних питань особливу увагу на переговорах приділила продовженню процесу звільнення утримуваних і зниклих безвісти осіб. Її учасники відзначили важливість обміну інформацією з обох сторін. На думку учасників підгрупи, важливу роль у процесі звільнення могло би відіграти надання доступу представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб", - сказав М. Зайдік журналістам у п'ятницю за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи.

 

Він додав, що тема визволення полонених "була, є і буде". "Ми наразі не можемо говорити про обмін всіх на всіх, але продовжуємо обговорювати цю тему", - заявив М. Зайдік.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://ua.interfax.com.ua/news/general/330163.html

 

 

 

2.Зайдік наголосив, що звільнення Савченко є невід'ємною складовою виконання Мінських угод

 

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України в Мінську в п'ятницю заявив, що питання звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко є невід'ємною складовою виконання Мінських угод.

 

"Особливо гостро стояло питання звільнення нашої льотчиці Надії Савченко: це невід'ємна складова виконання Мінських угод. На цьому наголосив і спеціальний представник нинішнього голови ОБСЄ Мартін Зайдік", - написала прес-секретар представника України в групі, другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми Дарина Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

 

За її словами, на засіданні українська сторона вкотре поставила питання звільнення українських заручників і допуску до них фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), оскільки представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних осіб, яких незаконно утримують на не підконтрольній Україні частини Донбасу.

 

Джерело:

http://ua.interfax.com.ua/news/political/330162.html

 

 

 

3.Стала відома дата наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи

 

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі заплановане в Мінську на 23 березня. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік журналістам в п'ятницю.

 

«Наступна зустріч Контактної групи відбудеться 23 березня», - сказав Сайдік.

 

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, в Мінську відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи. Українська сторона поставила питання звільнення українських заручників (в тому числі Надії Савченко) і допуску до них фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Також експерти СММ ОБСЄ констатували продовження проведення навчань з бойовою стрільбою на непідконтрольній Україні частині Донеччини.

 

Джерело:

http://wz.lviv.ua/news/163453-stala-vidoma-data-nastupnoi-zustrichi-trystoronnoi-kontaktnoi-hrupy

 

 

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024