Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 12 » Як проводжали Масницю в Товаристві Червоного Хреста Бабушкінського району на Дніпропетровщині
21:56
Як проводжали Масницю в Товаристві Червоного Хреста Бабушкінського району на Дніпропетровщині

 

КОНКУРС  МЕДСЕСТЕР  НА  МАСНИЦЮ

 

 

 

 

Весело проводжали Масляну в Товаристві

Червоного Хреста Бабушкінського району,

запросивши на неї працівників і своїх підопічних

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сестри милосердя провели конкурс на кращі млинці. Він був веселим...і поживним, як і у попередні роки. А від традицій батьків відступати не можна аж ніяк. Тим більше, у такий тривожний час!

 

 

 

 

 

 

 

 

Як і годиться, медсестрі-переможниці дістався приз, і привітання та оплески присутніх,  а млинцями, - експонатами конкурсу, - пригостили членів Товариства та підопічних Червоного Хреста.

 

 

Довідково:

 

Масляна - православне традиційне свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом, що зберіг у своїй обрядовості ряд елементів слов'янської міфології. У народному календарі східних слов'ян свято позначає межу між зимою і весною, а також час М'ясоїда і Великого посту.

 

Масляна, як стародавнє слов'янське свято, повинна була демонструвати всю міць світу, що відроджується. Саме тому обов'язковим елементом, скажімо, культурної програми були кулачні бої та інші молодечі забави, такі як стрибки через багаття і купання в річці, як символи очищення, що супроводжували будь-яке слов'янське свято і масниця тут не стала винятком.

 

Водіння хороводів, принесення безкровних треб Богам і Предкам - це ключові моменти будь-якого стародавнього слов'янського свята, які дозволяли кожному доторкнутися до Світлої Наві - світу богів, який веде своє літочислення з пучини часів родового устрою.

 

 

 

 

 

 

І, звичайно ж, традиційна маслянична їжа - млинці, які уособлюють собою Сонце! З'їсти такий млинець - означало наповнити своє тіло і душу живильною солярною енергією. Образність у наших Предків завжди грала ключову роль, не тільки під час свят, а й у побуті.

 

 

Фото – red-cross.at.ua

За джерелом:

http://red-cross.at.ua/news/maslenica/2016-03-11-400

 

Переглядів: 563 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024