Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 15 » У м. Берегово 10 березня відбулося перше виїзне засіданням Ради з питань благодійності Угорщини
13:55
У м. Берегово 10 березня відбулося перше виїзне засіданням Ради з питань благодійності Угорщини

 

ВАГОМА  ПІДТРИМКА

 

 

       

       У м. Берегово, що на Закарпатті, у міській раді,

       за участі 9 благодійних організацій, обговорили

       проблеми допомоги нужденним на першому

       виїзному засіданні Ради з питань благодійності

       Угорщини

 

 

 

 

 

 

 

 

Мер м. Берегово Золтан Баб’як на своїй сторінці у "Фейсбуці" про це, зокрема, повідомляє:

 

«10 березня в залі Берегівської міської ради відбулося перше виїзне засідання Ради з питань благодійності.

 

Присутніх керівників та представників місцевих та угорських організацій вітав держсекретар Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклош Шолтейс, відповідальний за міжконфесійні, міжнаціональні та зв’язки із громадськими організаціями.

 

За його словами, зустріч проводиться з метою обміну корисною інформацію між представниками благодійних організацій, а також для оприлюднення звіту про збір пожертв, який орієнтовно надійде у квітні поточного року.

 

Я також взяв участь у обговоренні. Радий, що місцем для проведення засідання обрали саме Берегово.

 

Я, у свою чергу, прозвітував про життя міста, а також про соціальну кухню, яка вже місяцями успішно функціонує. Про всі ці здобутки присутні переглянули короткометражний фільм.

 

 

 

 

У засіданні взяли участь представники дев'яти благодійних організацій: Католицький «Каритас», Угорська екуменічна служба допомоги, Угорська мальтійська служба допомоги, Угорське Товариство Червоного Хреста, Угорська реформатська служба допомоги, служба допомоги «Джонніта», греко-католицька служба допомоги св. Луки та угорське представництво служби допомоги церковної спільноти «Ізраеліта».

 

Спочатку присутні розповіли про діяльність організації, яку вони представляли, потім прозвітували про їх здобутки. Окрім цього, обговорили питання щодо подальшої підтримки нужденників краю.

 

Як виявилось, у майбутньому благодійники роздадуть продукти харчування з тривалим терміном придатності, ліки, медичні допоміжні засоби та одяг. Протягом зими небайдужі допомагали знедоленим пальним.

 

Після засідання відбулася прес-конференція, де Міклош Шолтес зауважив, що засідання Ради з питань благодійності, яке вперше організували саме на Закарпаття, говорить про те, що Угорщина й надалі надаватиме підтримку угорській спільноті Закарпаття та всьому українському народу.

 

У країни-сусідки одна мета: зробити життя сімей, спільноти кращим та розділити з ними біль.

 

Я, у свою чергу, підкреслив, що зробимо все можливе для того, аби запобігти еміграції закарпатців. Гуманітарні допомоги, які протягом року надходять на Закарпаття, дуже допомагають тутешнім мешканцям, незалежно від національності, залишитися на своїй Батьківщині. Генеральний консул Угорщини у Берегові Ендре Саліпські зазначив, що з дня на день відчутно, яку надзвичайно значну діяльність ведуть місцеві благодійні організації. Після завершення прес-конференції, запросив гостей відвідати соціальну кухню».

 

Довідково:

 

У цей самий день, 10 березня, відбулася у м. Берегово робоча зустріч представників Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та делегації Угорського Червоного Хреста.

 

З боку обласної організації Товариства у зустрічі взяли участь голова обласної організації Іванна Сабо та голова Берегівської районної організації ТЧХУ Оксана Маргітич, а з боку  Угорського Червоного Хреста – генеральний директор Кардош Іштван та директор області Мішкольц Груберт Роланд.

 

Приїзд делегації на Закарпаття відбувся у зв’язку з першим виїзним засіданням Ради з питань благодійності Угорщини, яка пройшла в міській раді Берегово.

 

 

 

 

Генеральний секретар Угорського Червоного Хреста Кардош Іштван вручив голові обласної організації Товариства Іванні Сабо сертифікат на 130 тис. грн., на які буде придбано продуктові набори для вразливих категорій громадян, які знаходяться на обліку в Товаристві Червоного Хреста України.

 

Багаторічна допомога Угорського Червоного Хреста сприяє реалізації проектів соціальної підтримки підопічних патронажної служби ТЧХУ та малозахищених громадян краю продуктовими та гігієнічними наборами тощо.

 

 

 

Фото – http://www.redcross.org.ua  та  із сторінки Золтана Баб’яка у соцмережі Facebook

За джерелом:

http://chas-z.com.ua/news/32031

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024