Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 20 » 20 березня 1921 року в прокат вийшов перший мультфільм, створений Уолтом Діснеєм
19:09
20 березня 1921 року в прокат вийшов перший мультфільм, створений Уолтом Діснеєм

 

ЛЮДИНА З ЛЕГЕНДИ

 

 

     

 

      Сьогодні, 20 березня, виповнюється 95 років, як вийшов

      на екран перший мультфільм, створений Уолтом Діснеєм

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Я не створюю фільми, щоб заробляти гроші. Я заробляю гроші, щоб створювати фільми», - говорив Уолт Дісней, який зняв як режисер 111 мультфільмів.

 

На його рахунку перший звуковий мультфільм, перший музичний мультфільм і перший повнометражний мультфільм. Він першим став тиражувати героїв своїх мультиків на футболках, парасольках та іншій продукції. Дісней також першим оцінив можливості телереклами своїх фільмів.

 

Уолт був романтиком і мрійником. Коли почалася Перша світова війна, Дісней додав собі років і спробував потрапити в армію. В армію його не взяли, але взяли в Червоний Хрест. Свій сімнадцятий день народження Уолт зустрічав у Франції в якості водія, котрий перевозив поранених. Камуфляж він не визнавав, весь кузов його машини покривали малюнки і карикатури.

 

Після повернення з війни Дісней влаштувався в Kansas City Slide Company художником в рекламну компанію. Саме там він зрозумів, що хоче займатися мультиплікацією.

 

Дісней активно проявляв властиве йому творче і нестандартне бачення світу: він пропонував новаторську ідею малювати на аркушах целулоїду і накладати їх один на одного. Ця ідея була революційною на тлі старої техніки створення анімації - монтованої зйомки сірників або паперових фігурок, що пересуваються в такому порядку, щоб вони складалися в незграбних звірів і в слова.

 

Однак Діснея - тоді ще нікому не відомого юнака - слухати не стали, і Уолт вирішив зайнятися своїми ідеями сам. Він забрав старий, непотрібний компанії фотоапарат і у вільний від роботи час почав знімати з його допомогою свої перші (поки ще рекламні) експериментальні мультфільми, серію яких назвав Laugh-O-Gram («Сміхограма»).

 

Прем'єра «Сміхограми» відбулася 20 березня 1921 року. Мультфільми Діснея відрізнялися якістю зйомки (завдяки постійним експериментам Уолта зі світлом, постановкою і самими малюнками) і жвавістю, творіння юнака виходили дотепними і яскравими. Основним клієнтом Уолта був власник кінотеатру Френк Ньюмен, для якого Дісней створював серію мультфільмів Newman Laugh-O-Grams.

 

Серія стала популярною, на Діснея повалилися замовлення, роботи було дуже багато. Тому Уолт пішов з рекламної компанії і створив свою власну - Laugh-O-Gram Studio.

 

 

 

На знімку: Серія мультфільмів «Сміхограма» була дуже популярною

 

За час свого існування студія випустила сім мультфільмів, які вплинули на весь наступний творчий шлях Діснея. Це була інтерпретація старих казок. У Діснея з'явився індивідуальний стиль малювання. Для 1920 років такі мультики були дуже гарні, проте витрати студії були більшими за прибуток, тож незабаром вона збанкрутувала.

 

Уолт, трохи попрацювавши оператором для кіножурналів, відправився шукати щастя у розквітаючий у тих роках Голлівуд, де почав працювати зі своїм братом Роєм.

 

 

 

На знімку: Діловим партнером Уолта Діснея по створенню його першої мультиплікаційної студії був Аб Айверкс (праворуч)

 

У Голлівуді справу життя Уолта Діснея врятувала героїня казок «Аліса в країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі».

 

Анімаційний фільм про Алісу був останнім випуском студії Laugh-O-Gram. Використавши модні тенденції в світі мультиплікації - змішання малюнків з реальністю, Дісней випустив «Алісу в країні чудес» - фільм з реальною дівчинкою-актрисою, яка подорожує в світі мальованої анімації. Цей фільм брати Дісней вважали своїм клондайком і не помилилися, адже незабаром знайшлася дистрибютор з Нью-Йорка Маргарет Вінклер, яка заплатила за пілотний випуск серії 1500 доларів і замовила ще кілька подібних фільмів. На ці гроші брати Дісней заснували компанію Disney Brothers Cartoon Studio.

 

Підготувала Світлана ВИШНЕВСЬКА, «ФАКТИ»

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://fakty.ua/213876-20-marta-1921-goda-v-prokat-vyshel-pervyj-multfilm-sozdannyj-uoltom-disneem

 

Переглядів: 970 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024