Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 21 » На Тернопільщині Червоний Хрест та УГКЦ дбають про розвиток дитячого футболу
13:08
На Тернопільщині Червоний Хрест та УГКЦ дбають про розвиток дитячого футболу

 

 

ТУРБОТА  ПРО  ЮНИХ  ФУТБОЛІСТІВ

 

 

     

      «Аби жодна дитина не залишилася без уваги», -

      так координують між собою роботу з

      підростаючим поколінням Червоний Хрест

      та УГКЦ на Тернопільщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Газета «Вільне життя» вже розповідала про добрі справи очолюваної Ярославом Несторовичем фундації зірок світового футболу «Діти». Торік, для прикладу, саме цій громадській організації довірили сформувати з тернопільських аматорів збірну України, яка виборола друге місце на чемпіонаті світу з вуличного футболу в Нідерландах. 

 

 

 

 

 

 

Не цурається фундація, яка давно підтримує дружні стосунки з Церквою, допомагати і воїнам, які нині перебувають у зоні АТО. Місяць тому, скажімо, на прохання микулинецького декана, отця Євгена Влоха, який є капеланом, передали бійцям 131-ї механізованої бригади комплекти футбольної форми і м’ячів. Тоді благодійний спортивний інвентар освятив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівської архієпархії Василій Семенюк.

 

 

 

 

 

 

А минула середа, 16 березня, стала початком реалізації головного проекту фундації зірок світового футболу «Діти». В Ігровиці Тернопільського району з парафією Преподобної Параскевії Терновської підписали перший меморандум про співпрацю. Спільно з вірними Української греко-католицької церкви з цього села і з багатьох інших населених пунктів Тернопільщини розпочинають нелегку, але благородну справу створення в нашому краї мережі академій вуличного футболу, в яких без обмежень матимуть змогу займатися всі охочі юні футболісти. Причому не лише юнаки, а й дівчата.

 

Отець Роман Дутчак ще перед початком урочистої церемонії розповів, як на практиці втілюватиметься в життя заплановане. Поруч із духовним храмом є вільна ділянка землі, де і буде футбольний майданчик. В Ігровиці, звісно, є футбольне поле. Однак для дітей воно не завжди доступне. Натомість на майданчику поряд із храмом, на якому планують постелити штучне покриття, саме юні парафіяни будуть справжніми господарями.

 

Майбутні учні академії запевнили, що із задоволенням займатимуться улюбленою грою після занять у школі. На добрі справи їх благословили отець Роман Дутчак і отець Михайло Піняга з церкви Різдва Пресвятої Богородиці з села Присівців сусіднього Зборівського району, якого в Тернопільсько-Зборівській архієпархії і призначили відповідальним за співпрацю з фундацією, залучення дітей до здорового способу життя.

 

 

 

 

 

 

Самі ж керівники фундації зірок світового футболу «Діти», президент Ярослав Несторович і віце-президент Віталій Вдовиченко, подарувавши місцевим школярам комплект футбольних м’ячів, розповіли, що віднині дітям пора розпочинати підготовку до перших змагань, які вже цього року запланували провести на майданчиках зі штучним покриттям Тернопільського національного економічного університету. Окрім ділового співробітництва з Церквою і вищими навчальними закладами, громадські активісти також залучилися підтримкою місцевої влади, Товариства Червоного Хреста, ЮНІСЕФ, УЄФА, ФІФА.

 

 

 

 

 

 

На підтвердження цих слів - і щирі побажання стати в майбутньому справжніми футболістами від заступника голови облдержадміністрації Юрія Юрика. В гості до дітей планував завітати й інший віце-президент фундації, відомий у минулому вітчизняний футболіст, олімпійський чемпіон Володимир Лютий. Але нагальні справи змусили його ще на день затриматися за кордоном. Однак це не біда. В головній дитячій академії вуличного футболу Тернопільщини, яку невдовзі планують спорудити в обласному центрі, кращі юні гравці з усіх куточків краю незабаром отримуватимуть уроки майстерності і від нього, і від інших відомих українських футболістів.

 

Автор – Богдан Дікальчук

 

Фото – автора

За джерелом:

http://vilne.org.ua/

Переглядів: 943 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024