Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 24 » У Миколаєві пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом
16:55
У Миколаєві пройшла акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

 

 

НЕ ТРЕБА БОЯТИСЯ НЕДУГИ

 

 

 

 

Сьогодні у Миколаєві пройшла акція

до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 березня в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Миколаїв не стояв осторонь, і сьогодні, з 11.00 до 15.00, на головній пішохідній вулиці міста біля Каштанового скверу відбулася санітарно-просвітня акція, присвячена даній проблемі.

 

В рамках акції кожен городянин і житель області зміг пройти безкоштовне обстеження, скориставшись можливостями пересувного флюорографа. Крім того, всі бажаючі змогли отримати безкоштовну консультацію фахівців обласного протитуберкульозного диспансеру, обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, міського протитуберкульозного диспансеру. Крім медпрацівників інформуванням займалися також співробітники Червоного хреста і волонтери.

 

А неподалік, на Соборній площі, працювала мобільна амбулаторія, де кожен бажаючий міг анонімно пройти безкоштовний експрес-тест на ВІЛ / СНІД. Відзначимо, що дане дослідження можна пройти до 25 березня, з 9.00 до 14.00.

 

Начальник Миколаївського міського управління охорони здоров'я Лариса Дергунова в коментарі «Новинам-N» наголосила на важливості подібного заходу. Так, Лариса Юріївна розповіла, що епідемія туберкульозу ще не зупинена. 

 

- Сьогодні ні для кого не секрет, що епідемію туберкульозу ми ще не перемогли. Ця проблема не тільки медицини, це проблема і соціальних служб, це стосується кожної людини особисто. Проблема туберкульозу не існує окремо, сьогодні мультирезистентний туберкульоз, пов'язаний з супутніми інфекціями - ВІЛ, СНІД. На жаль, на сьогоднішній день не всі форми піддаються лікуванню за протоколами, є форми, які вимагають індивідуального підходу. Боятися не потрібно, необхідно своєчасно виявляти і лікуватися. 

 

Нагадала начальник управління та про єдино можливий метод ефективного захисту від туберкульозу - вакцинації, з якої сьогодні досить складна ситуація: 

 

- На жаль, ми повинні констатувати, що немає в Україні сьогодні зареєстрованої вакцини БЦЖ і діти, які народжуються, виписуються незахищеними з пологових будинків. На жаль, її не можна купити ні за бюджетні кошти, ні за спонсорські, ні в аптечній мережі, - зазначила Дергунова.

 

А інфікованість дитячого населення, за словами начальника управління, настільки висока, що в Україні вже скасовано ревакцинація 14-річних підлітків. Стоїть питання і про скасування ревакцинації 7-них дітей.

 

Саме тому так важливо проходити регулярні флюорографічні обстеження, що і могли сьогодні на вул.Соборній зробити всі бажаючі. Нагадуємо, що подібні обстеження є безкоштовними в усіх медичних установах міста. Крім того, за словами начальника управління, на сьогоднішній день введено більш ефективний метод дослідження - бактеріологічний, застосовуваний в лабораторіях центрів первинної медико-санітарної допомоги, а також міському протитуберкульозному диспансері.

 

 

Фото – www.novosti-n.org

За джерелом:

http://novosti-n.org/news/read/102314.html

 

Переглядів: 703 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024